Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Το ΕΚΑΒ «πατάει φρένο» στις δευτερογενείς μεταφορές

Ημέρα:

Σε επ΄ αόριστον αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές θα προχωρήσουν από την Παρασκευή (22/3) και οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β.

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή δεν θα εξυπηρετούνται τα εξιτήρια, οι επανεξετάσεις και οι επιστροφές από τα Τ.Ε.Π. των νοσοκομείων προς στο σπίτι.

”Προσπαθούμε να βρούμε μια μόνιμη λύση, πιέζουμε τον διοικητή του νοσοκομείου να ασχοληθεί με το θέμα και να προσλάβει επικουρικό προσωπικό”

”Αυτό που εμείς εδώ και πολλά χρόνια λέμε είναι ότι οι δευτερογενείς μεταφορές, δεν είναι έργο του Ε.Κ.Α.Β., αλλά των νοσοκομείων. Απασχολούν ασθενοφόρα για τις μεταφορές του νοσοκομείου που κανονικά θα έπρεπε να απασχολούνται στα επείγοντα περιστατικά”, σημείωσε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” για το θέμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομενών Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης και συμπλήρωσε ”προσπαθούμε να βρούμε μια μόνιμη λύση, πιέζουμε τον διοικητή του νοσοκομείου να ασχοληθεί με το θέμα και να προσλάβει επικουρικό προσωπικό. Από το καλοκαίρι του 2018 είχε βγάλει μια απόφαση ο κ. Πολάκης, οποίος επέτρεψε στα νοσοκομεία με συμβάσεις έργου, να μπορούν να πάρουν προσωπικό για κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου. Το προτείναμε αλλά κωφεύει, θεωρεί ότι η δουλειά αυτή είναι του Ε.Κ.Α.Β. Μέχρι να βρεθεί λύση εμείς θα βρισκόμαστε σε επ’ αόριστο αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές”.

 ”Θα μπορούσαμε λοιπόν, αν το νοσοκομείο έβρισκε προσωπικό, να δώσουμε ένα ασθενοφόρο για να εκτελέσει αυτές τις υπηρεσίες πρωί και απόγευμα και εκτός σαββατοκύριακων”

”Ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας, απ’ όσο γνωρίζω, έχει πάρει προσωπικό κι απασχολείται ένα ασθενοφόρο από το Ε.Κ.Α.Β. Γίνεται ουσιαστικά παραχώρηση, αφού τα νοσοκομεία δεν έχουν ασθενοφόρα. Θα μπορούσαμε λοιπόν, αν το νοσοκομείο έβρισκε προσωπικό, να δώσουμε ένα ασθενοφόρο για να εκτελέσει αυτές τις υπηρεσίες πρωί και απόγευμα και εκτός σαββατοκύριακων. Δεν μπορεί οι πολίτες να περιμένουν από το Ε.Κ.Α.Β. να εξυπηρετήσει τα επείγοντα περιστατικά πρώτα και μετά έρθει η σειρά τους. Ιδίως τώρα που θα αρχίσει να αυξάνεται η δουλειά μας, θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Ή θα μας δώσουν περισσότερο προσωπικό, κάτι που είναι δύσκολο, ή το νοσοκομείο θα πάρει 3 – 4 άτομα με συμβάσεις για να εξυπηρετεί τα δικά του περιστατικά”, υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

 Προβλήματα και με την κάλυψη του τομέα της Χρυσούπολης

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στο ότι ένας μεγάλος τομέας, όπως αυτός της Χρυσούπολης, παραμένει  χωρίς ασθενοφόρο. ”Τον Σεπτέμβριο ο ένας από τους δυο υπαλλήλους που είναι εκεί (πλήρωμα ασθενοφόρου) βγαίνει στη σύνταξη, άρα το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης δεν θα έχει κανένα ασθενοφόρο. Πρέπει να πούμε επίσης ότι ο τομέας αυτός καλύπτει και το νησί της Θάσου, ειδικά το καλοκαίρι οπότε και τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι τα ασθενοφόρα δεν πρέπει να απασχολούνται στα δευτερογενή περιστατικά και θα πρέπει τουλάχιστον ένα από τα ασθενοφόρα που έχουμε εμείς και το έχουμε κάνει εδώ και καιρό πρόταση στον διοικητή, θα μπορούσε να πάει κάλλιστα στον τομέα της Χρυσούπολης και να καλύπτει μαζί και το νησί της Θάσου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

 ”Το έργο του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας είναι δυσανάλογο με βάση το προσωπικό του και τον όγκο δουλειάς που πρέπει να διαχειριστεί…”

”Κάποια νοσοκομεία, όπως αυτό της Ξάνθης, από τα 10 άτομα που είχε ο τομέας Ε.Κ.Α.Β. έφτασε τα 20, όταν επί Άδωνι Γεωργιάδη είχαν περάσει οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία στο Ε.Κ.Α.Β. Κάνουν αυτοί οι 10 τα εξιτήρια και οι υπόλοιποι 10 τα έκτακτα. Άρα εκεί δεν υπάρχει θέμα, σε αντίθεση με την Καβάλα όπου είχαμε πάρει τρία άτομα, ο ένας εκ των οποίων δεν ήρθε ποτέ, ο άλλος είναι στη Θάσο κι ο τρίτος, λόγω οικογενειακού προβλήματος, απασχολείται με απόφαση γιατρού σε άλλα καθήκοντα. Σε αυτή όλη τη μετακίνηση εμείς δεν πήραμε προσωπικό, αν και το έργο μας είναι μεγάλο. Παραμένουμε με 3 ασθενοφόρα το πρωί, 3 το απόγευμα και 2 το βράδυ, ενώ οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει. Έχουμε να καλύψουμε ένα τηλεφωνικό κέντρο σε Καβάλα και Δράμα! Το έργο του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας είναι δυσανάλογο με βάση το προσωπικό του και τον όγκο δουλειάς που πρέπει να διαχειριστεί. Ευελπιστούμε σε μια λύση, κάτι πρέπει να γίνει, γιατί πλέον δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και από την άλλη να ταλαιπωρούνται οι πολίτες”, ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...