Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Τα φορτηγά της… οργής βγαίνουν στους δρόμους

Κινητοποίηση κατά της απαγόρευσης διέλευσης από το παράπλευρο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων

Ακολούθησε μας

Δυναμική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν εντός των επόμενων ημερών οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αντιδρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην απαγόρευση διέλευσης των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο και εναλλακτικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες, τόσο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (παραλιακή Εγνατία), όσο και στους κόμβους της Εγνατίας Οδού έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές πινακίδες (φωτογραφία), οι οποίες προειδοποιούν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές που δεν θα συμμορφωθούν, ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ!

Α. Τσουρουκίδης: «Μας συμπεριφέρονται σαν πολίτες τρίτων χωρών…»

Με δηλώσεις που έκανε για το θέμα στο Kavala Web News ο αντιπρόσωπος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Καβάλας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ανέστης Τσουρουκίδης, εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι η κινητοποίηση των συναδέλφων του στην περιοχή μας, είναι θέμα ημερών.

«Δεν είναι μόνο το πρόστιμο των 1.000 ευρώ. Μας συμπεριφέρονται σαν πολίτες τρίτων χωρών. Μας παίρνουν συγχρόνως τις πινακίδες και μας υποχρεώνουν να πάμε να πληρώσουμε άμεσα και χωρίς να δικαιούμαστε ως πολίτες να προσφύγουμε στα δικαστήρια. Μάλιστα αν είναι σαββατοκύριακο πρέπει να μείνουμε εκεί! Πρόσφατα ο υφυπουργός Μεταφορών, ο κ. Μαυραγάνης, είπε ότι στο 70% των δρόμων δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν φορτηγά. Η ερώτηση που κάνουμε εμείς είναι όταν ο ίδιος το αναγνωρίζει αυτό, τότε γιατί εμείς να πληρώνουμε τέτοια τέλη κυκλοφορίας; Δεν πρέπει να μας κάνουν και την ανάλογη μείωση;», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσουρουκίδης.

«Τι έχουν να μας απαντήσουν τώρα οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Είναι σωστό το μέτρο αυτό;»

«Το μεγάλο ερώτημα προς όλους τους βουλευτές που έλεγαν κάποτε ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια, είναι κύριοι τι έχετε να μας απαντήσετε τώρα; Γιατί μας αναγκάζετε να κινούμαστε μόνο στην Εγνατία Οδό; Τι πρόταση εναλλακτική έχετε για τα φορτηγά αυτοκίνητα; Αυτό δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου! Πρέπει να μας δείξουν έναν άλλο δρόμο. Μιλάω για τους τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα και φυσικά για όλους του βουλευτές του κόμματος. Τι έχουν να μας απαντήσουν τώρα; Είναι σωστό το μέτρο αυτό;», συμπλήρωσε δηκτικά ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

Αιχμές και κατά της διοίκησης του δήμου Παγγαίου

Παράλληλα, ο αντιπρόσωπος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Καβάλας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών άφησε αιχμές και κατά της διοίκησης του δήμου Παγγαίου, καθώς η παραλιακή Εγνατία εντάσσεται στα όρια του, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπολογίζουν τον επαγγελματία οδηγό. Γιατί να μην επιτρέπουν τα φορτηγά να χρησιμοποιούν την παραλιακή Εγνατία; Τόσα χρόνια πως περνούσαν από εκεί, τους ενοχλούσαν; Το παράπονο των αυτοκινητιστών είναι μεγάλο».

«Μήπως θα έπρεπε να κάνουν και τα φορτηγά παρέλαση και να εφαρμόσουμε τα σχέδια που μας έμαθαν οι αριστεροί;»

Σχετικά με την κινητοποίηση που σχεδιάζεται εκ μέρους των ιδιοκτητών φορτηγών, ο κ. Τσουρουκίδης επισήμανε: «Είχα προτείνει την κινητοποίηση να την κάναμε την προσεχή Κυριακή, αλλά είναι η εθνική εορτή. Μήπως θα έπρεπε να κάνουν και τα φορτηγά παρέλαση και να εφαρμόσουμε τα σχέδια που μας έμαθαν οι αριστεροί; Αυτοί που …αγαπάνε τη φύση και βάζουν κάθετα διόδια στον Άγιο Σίλα; Όλα αυτά τα θέματα είναι αλυσίδα. Τα διόδια αυτά θα τα αισθανθούμε όταν θα δούμε την κίνηση στην πόλη. Μη νομίζουν ότι δεν θα περνάνε τα φορτηγά μέσα από την Καβάλα όσες πινακίδες και να βάλουν. Ο Έλληνας αυτοκινητιστής δεν έχει να πληρώνει διόδια. Εμένα η πρόταση μου θα είναι για συγκέντρωση των φορτηγών στο σημείο που σχεδιάζονται τα νέα διόδια. Είναι θέμα ημερών η κινητοποίηση, ίσως γίνει ακόμη και το Σάββατο (24/3). Προσπαθώ να οργανώσω τους συναδέλφους, καθώς είμαστε σε περίοδο δουλειάς, το εργοστάσιο λιπασμάτων έχει την ανάγκη μας, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κακό. Αν όχι αυτές τις ημέρες, την άλλη Κυριακή σίγουρα θα πραγματοποιήσουμε την κινητοποίηση αυτή».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα