Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Τα κριτήρια της οργής για τους εκπαιδευτικούς

Διαμαρτυρία για τους διορισμούς με το πλαφόν των 120 μηνών προϋπηρεσίας

Ακολούθησε μας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον 5ο όροφο του διοικητηρίου, όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (11/1) εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας με αίτημα την απόσυρση του συστήματος απαξίωσης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν ψήφισμα στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας Απόστολο Βαγενά, φώναξαν συνθήματα, ενώ άνοιξαν και σχετικό με την κινητοποίησή τους πανό. Παράλληλα, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με λεωφορείο ταξίδεψαν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και στην πορεία προς το υπουργείο Παιδείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/1).

”Ζητάμε να κάνει πίσω το υπουργείο στα κριτήρια που όρισε, να βάλει την προϋπηρεσία ως καταλυτικό στοιχείο, για ανθρώπους που χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα έρχεται πολλούς εξ αυτών να τους αποκλείσει”

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας Σωτήρης Τότης στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε σχετικά: ”Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να προτάξει την προϋπηρεσία κι όχι να μπει πλαφόν 120 μηνών, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν ένα προβάδισμα στον διορισμό που πρόκειται να γίνει. Από την περίοδο του κ. Μπαλτά έχουμε εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς, όμως στην ουσία μιλάμε για λιγότερους από 4.500 διορισμούς, ενώ εμείς μιλάμε για 40.000 περίπου κενά στη γενική και ειδική εκπαίδευση. Ζητάμε να κάνει πίσω το υπουργείο στα κριτήρια που όρισε, να βάλει την προϋπηρεσία ως καταλυτικό στοιχείο, για ανθρώπους που χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα έρχεται πολλούς εξ αυτών να τους αποκλείσει”.

”Έχει δημιουργηθεί μια ”αποθήκη” ανθρώπων που περιφέρονται σε όλη τη χώρα μαζεύοντας προϋπηρεσία, την οποία τώρα καλούνται να την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων…”

Από την πλευρά της η Ειρήνη Ασβεστά, ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας δήλωσε: ”Εδώ και δέκα χρόνια χωρίς διορισμούς, έχει δημιουργηθεί μια ”αποθήκη” ανθρώπων που περιφέρονται σε όλη τη χώρα μαζεύοντας προϋπηρεσία, την οποία τώρα καλούνται να την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων κι αυτό για να προταχθούν ακαδημαϊκά προσόντα που αποκτήθηκαν επί πληρωμή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι από ένα βασικό πτυχίο δεν απορρέουν επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό. Ζητάμε άμεσα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στα σχολεία μας κι αυτό γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

”Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει από την πλευρά του υπουργείου και κάποια άλλη συζήτηση…”

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας Απόστολος Βαγενάς ανέφερε στις δηλώσεις του: ”Υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με το πως προσμετρώνται τα μόρια της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών τίτλων. Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει από την πλευρά του υπουργείου και κάποια άλλη συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις του υπουργείου και να τη σχολιάσουμε”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα