Με θέμα «Νέο λύκειο – Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (13/11) στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου,  περιφερειακή συνδιάσκεψη Ε.Λ.Μ.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. για το νέο λύκειο.

«Το θέμα μας ήταν το νέο λύκειο και σκοπός μας να συναντηθούμε με τα στελέχη της ομοσπονδίας μας, για να ακουστούν όλα όσα θέλουμε να πούμε. Η συνδιάσκεψη αυτή ήταν πολύ αναγκαία. Εμείς καλέσαμε και τον κόσμο της Καβάλας να ενημερωθεί για τις αλλαγές που θα γίνουν στο νέο λύκειο, που αφορά τους γονείς που τα παιδιά τους τώρα μπαίνουν στη πρώτη λυκείου, καθώς και αυτά που θα τελειώσουν φέτος το λύκειο, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας», τόνισε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, Σωτήρης Τότης.

Τεράστιες οι αλλαγές που θα γίνουν στο λύκειο υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας

«Οι αλλαγές που θα γίνουν στο λύκειο είναι τεράστιες. Οι δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου ουσιαστικά περνάνε σε άλλο επίπεδο, οι εγκύκλιες γνώσεις θα τελειώνουν στην πρώτη λυκείου και από εκεί και μετά οι δύο τελευταίες τάξεις θα είναι με πάρα πολλά επιλεγόμενα μαθήματα. Τα βασικά μαθήματα θα είναι τέσσερα και τα υπόλοιπα θα είναι όλα επιλεγόμενα από τους μαθητές. Αυτό εγκυμονεί και μεγάλους κινδύνους, γιατί τα παιδιά πιθανόν θα περιοριστούν στα μαθήματα που θα είναι για την προετοιμασία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε πρέπει όλα αυτά να τα συζητήσουμε με όλα τα στελέχη της Ομοσπονδίας μας, τα οποία θα αναφερθούν και στο επαγγελματικό προσανατολισμό μέσω των σπουδών», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας.