Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Στον αέρα η εφαρμογή του νέου επιμελητηριακού νόμου

Πιθανότατα δεν θα ισχύσει ο νέος νόμος στις εκλογές του Δεκεμβρίου

Ακολούθησε μας

O πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με αφορμή τον πολυαναμενόμενο επιμελητηριακό νόμο έκανε την παρακάτω δήλωση:

Κάθε μέρα που περνά, μας πείθει όλο και περισσότερο ότι σε αυτή τη χώρα η λέξη «προγραμματισμός» ουσιαστικά είναι άγνωστη. Δεν είναι μόνο η εφαρμογή μέτρων που υιοθετούνται χωρίς να έχει μελετηθεί με ακρίβεια η συνέπειά τους, κάτι που βιώνουν καθημερινά οι μικρομεσαίοι, είναι σε πολλές περιπτώσεις οι ανακοινώσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση και εφαρμογή τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύνονταν.

Τελευταίο χαρακτηριστικό περιστατικό σε αυτό το σκηνικό προχειρότητας και ανευθυνότητας, ο νέος επιμελητηριακός νόμος. Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΕΑ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ισχύσει ο νέος νόμος για τις εκλογές των επιμελητηρίων που θα διεξαχθούν αρχές Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε, η ψήφισή του πιθανότατα θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, άρα δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ισχύσει γι’ αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας να συζητείται για περισσότερο από δύο χρόνια ο νέος επιμελητηριακός νόμος και να μην έχει βρεθεί άκρη στο παρά πέντε των εκλογών; Τι ακριβώς γινόταν όλο αυτό το διάστημα; Πόσο λογικό είναι να μην έχει βρεθεί ακόμη ενιαίος τρόπος εκλογής για όλα τα επιμελητήρια; Δεν προκαλούνται σοβαρότατα προβλήματα για την εκλογική διαδικασία; Για παράδειγμα, πόσα θα είναι τα μέλη των δ.σ. των επιμελητηρίων; Πόσοι σταυροί μπαίνουν;

Οι απορίες που γεννώνται πολλές και απαντήσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει.

Όπως καταλαβαίνουν όλοι, εδώ κολλάει η φράση «Ελλάς το μεγαλείο σου». Γιατί δεν μιλάμε για εκλογές του δεκαπενταμελούς στα σχολεία, αλλά για μία κρισιμότατη εκλογική αναμέτρηση που από το αποτέλεσμα της θα κριθεί η πορεία των επιμελητηρίων, των φορέων δηλαδή που λειτουργούν ως σύμβουλοι της Πολιτείας και ως θεματοφύλακες των δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρηματιών και επαγγελματιών της χώρας.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η τακτική δεν ευνοεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, έρχεται σε αντίθεση δηλαδή με όσα έχουμε ακούσει από κυβερνητική στελέχη ως αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ας καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι ο επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να υπάρχει και στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα των χιλιάδων μελών μας.

(πηγή: eea.gr)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα