Στην τελική φάση της προετοιμασίας του βρίσκεται το 7ο Kavala Air Sea Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου στην Καβάλα και την 1η Ιουλίου στον δήμο Παγγαίου.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Παναγιώτης Γεωργιάδης, επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης (6/9) από το συνέδριο αερομεταφορών, αεροπορικής βιομηχανίας, αεραθλητισμού και αεροτουρισμού που διεξήχθη στην Αθήνα, όπου και προβλήθηκε η διοργάνωση της Καβάλας με ειδική εισήγηση.

Συρρέουν οι εθελοντές, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες και γίνονται ενημερώσεις

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση προετοιμασίας του 7ου Kavala Air Sea Show, ήδη συρρέουν οι εθελοντές, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες και γίνονται ενημερώσεις του προσωπικού που εντάσσεται κάθε χρονιά στο δυναμικό του σώματος των εθελοντών. Το πρόγραμμα έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι αναλυτικό και μένει να εκτυπωθεί σε πολλές χιλιάδες φυλλάδια για να διανεμηθεί στους πολίτες και στους επισκέπτες της διοργάνωσης. Θα περιλαμβάνει χρηστικές οδηγίες, όχι μόνο για τις αεροπορικές επιδείξεις, αλλά και την περιοχή μας, τα καταστήματα κλπ.», σημείωσε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Γεωργιάδης.

«Πάνω από 53 φορείς δρουν με τον έναν ή άλλο τρόπο συνεργατικά, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα – Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι πάνω στη διοργάνωση…»

«Παράλληλα, γίνονται οι τελικές δεσμεύσεις και συμφωνίες. Είναι πάρα πολλά τα δεδομένα, καθώς πάνω από 53 φορείς δρουν με τον έναν ή άλλο τρόπο συνεργατικά, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι πάνω στη διοργάνωση που μπορεί να επεκταθεί κι άλλο», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο στηλίτευσε το γεγονός της ανισορροπίας προβολής περιοχών της χώρας μας, επισημαίνοντας σχετικά: «Μιλώντας με τη γενική γραμματέα Τουρισμού και άλλους παράγοντες, θέλω να μεταφέρω τη βεβαιότητα ότι υπάρχει ανισορροπία προβολής των περιοχών της χώρας μας, που είναι τεράστια και αυτό δεν ευνοεί την περιοχή μας και τη διοργάνωση. Ωστόσο όμως η διοργάνωσή μας είναι πολυβραβευμένη στο εξωτερικό με 1 εκατομμύριο θεατές από 144 χώρες, δεν έχει ζήτημα προβολής γιατί …πάει από μόνη της, αλλά υπάρχει γενικότερα θέμα ανισορροπίας στην προβολή των περιφερειακών συμφερόντων έναντι του κέντρου».

Για δεύτερη χρονιά και ακόμη πιο πλούσιο φέτος το Pageo Flying Day

Όσον αφορά τις ημέρες διεξαγωγής του 7ου Kavala Air Sea Show,  στις 29 και 30 θα το δούμε να εκτυλίσσεται στην Καβάλα, με το γνωστό σύνθημα «Σηκώνουμε τα κεφάλια ψηλά», ενώ την Κυριακή (1/7) θα αφορά αποκλειστικά το Pageo Flying Day, με τον δήμο Παγγαίου να συμμετέχει για δεύτερη φορά. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τα σχήματα θα είναι φέτος περισσότερα έναντι του περσινού και από τα δυο μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα εννιά!