Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Σε πρώτο πλάνο το αυτοτελές Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Συνάντηση Θ. Μαρκόπουλου με Δ. Μπαντέκα και Θ. Μητρόπουλο

Ακολούθησε μας

Συνάντηση με τον πρύτανη του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., Δημήτρη Μπαντέκα και τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος, Θανάση Μητρόπουλο, είχε την Τρίτη (5/12) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Στις δηλώσεις που έκανε, ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την ελπίδα, ο νέος πρύτανης να συνεχίσει στην ίδια πορεία, την οποία το Ίδρυμα χάραξε τα τελευταία χρόνια με τον προηγούμενο πρόεδρο, ο οποίος, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, στη διάρκεια της θητείας του χαρακτηρίζονταν για το διευρυμένο πνεύμα συνεργασίας και την οραματική προσέγγιση της πορείας του Τ.Ε.Ι. στο μέλλον.

Πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των Ιδρυμάτων που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την πίστη του ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο τη συνεργασία τους με τον νέο πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις, ενώ συμπλήρωσε ότι πολλές φορές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γίνεται μία συζήτηση μεταξύ Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των ιδρυμάτων και των δύο κατηγοριών που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις και προσπαθούν εκ των ενόντων να αναδείξουν και τις επιστήμες που υπηρετούν και την περιοχή που εδρεύουν. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε επίσης ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών με τον ίδιο ζήλο, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Μεγάλη προσπάθεια ώστε το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. να γίνει πανεπιστημιακό

Από τη μεριά του ο κ. Μπαντέκας διαβεβαίωσε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ότι θα συνεχίσουν την ίδια πορεία στο Ίδρυμα για την αναβάθμιση του, μία παρακαταθήκη που τους άφησε, όπως είπε, ο τέως πρόεδρος, Θ. Μητρόπουλος, με τις μεγάλες προσπάθειες που έχει κάνει. Επίσης, είπε ότι θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε το Ίδρυμα να γίνει πανεπιστημιακό για αυτό και βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θεωρώντας ότι σε αυτό τον στόχο, αν δεν έχουν την βοήθεια όλης της Καβάλας και των φορέων της, δεν θα μπορέσουν να τον πετύχουν. Καταληκτικά ο κ. Μπαντέκας διαβεβαίωσε τον κ. Μαρκόπουλο ότι θα συνεχίσουν να έχουν άψογη συνεργασία, όπως και με όλους τους φορείς της Καβάλας.

Σε δεύτερο πλάνο η συνένωση με το Δ.Π.Θ., σε πρώτο το αυτοτελές Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Ο τέως πρόεδρος και νυν αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Θανάσης Μητρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο για τη στήριξη που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στο Τ.Ε.Ι., εξέφρασε την πίστη του ότι ο νέος πρύτανης θα ακολουθήσει την πορεία, την οποία έχουν χαράξει για να πάει μπροστά το Ίδρυμα και να γίνει Πανεπιστήμιο. «Θεωρώ ότι με τις φρέσκιες ιδέες και τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο κ. Μπαντέκας αυτό θα γίνει πιο σύντομα και καλύτερα από ό,τι αν παραμέναμε στις ίδιες διοικήσεις», τόνισε σχετικά. Καταληκτικά δήλωσε ότι για τον στόχο της μετατροπής του Τ.Ε.Ι. σε Πανεπιστήμιο το πρώτο πλάνο είναι να γίνει το Τ.Ε.Ι. αυτοτελές Πανεπιστήμιο, ένα Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, που είναι ένα πάγιο αίτημα, ενώ το δεύτερο πλάνο είναι να συνενωθεί με το Πανεπιστήμιο Θράκης, με τον πρύτανη του οποίου γίνονται συζητήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα