Θετικά μηνύματα για την έναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης από τους υποψηφίους οδηγούς, προέκυψαν από τη συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (13/7) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας Ανδρέας Κορδύλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε από τη συνέλευση, προκύπτει πως το εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουλίου, πιθανότητα στις 22 του μήνα, θα κατατεθεί στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο από τη νέα κυβέρνηση, που αλλάζει άρδην τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, τα οποία έφεραν σε απόγνωση εκπαιδευτές και υποψηφίους.

Επιστρέφει ο εκπαιδευτής στο όχημα εξέτασης – Από δυο οι εξεταστές γίνονται ένας – Ασαφές ακόμη το τι θα γίνει με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Όπως με έμφαση υπογράμμισε ο Ανδρέας Κορδύλης, φαίνεται πλέον σίγουρο, σχεδόν 100%, ότι από το επόμενο διάστημα αρχίζουν και πάλι κανονικά οι εξετάσεις, καθώς όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στο όχημα εξέτασης ο εκπαιδευτής, ενώ θα υπάρχει εντός του οχήματος και ένας εξεταστής αντί για δυο που ήταν παλιότερα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες επιτροπές εξέτασης κι άρα να εξετάζονται περισσότεροι υποψήφιοι. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το θέμα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου κι αν αυτό θα καταργηθεί όπως ζητούν οι εκπαιδευτές. Μια ακόμη εξέλιξη που φαίνεται να προκύπτει από τη συνέλευση έχει να κάνει με την κατάργηση των εξετάσεων για τους ηλικίας 74 ετών και άνω με τη μορφή που έχουν σήμερα.

Λύση και για τα ληγμένα δελτία εκπαίδευσης – εξέτασης των υποψηφίων οδηγών – Συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών

Επίσης, όσον αφορά τα ληγμένα δελτία εκπαίδευσης – εξέτασης των υποψηφίων οδηγών βρέθηκε λύση, καθώς για όσα έληξαν το 2018 θα έχουν τη να δώσουν εξετάσεις όλο το 2019 και αντίστοιχα για όσα έληξαν το 2019 να δώσουν εξετάσεις μέσα στο 2020.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών και του προέδρου της του κ. Ηλιάδη, με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου.