Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ: Ποιοτική και οργανωμένη μελέτη για τους μαθητές του Γυμνασίου

Ημέρα:

Η περίοδος φοίτησης των παιδιών στο Γυμνάσιο συμπίπτει με την μετάβασή τους από το προεφηβικό στο εφηβικό στάδιο. Είναι μία δύσκολη φάση γι’ αυτά, καθώς εκτός από τα μαθήματα του σχολείου, αρχίζουν οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις για άλλες πτυχές της ζωής. Επιπλέον οι πολλές μαθησιακές απαιτήσεις, τους στερούν χρόνο για άλλες δραστηριότητες και σε αρκετές περιπτώσεις προκαλούν την αρνητική αντίδραση των μαθητών τόσο στο σχολικό, όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Η διαχείριση του χρόνου μάθησης και η σωστή μελέτη, είναι τα «κλειδιά» για να αποφευχθούν οι παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις και η περίοδος των γυμνασιακών χρόνων να κυλήσει ευχάριστα για τα παιδιά.

Bασιλική Βασιλειάδου, Μαθηματικός, Διευθύντρια Σπουδών Φροντιστηρίου Πουκαμισάς Καβάλας, κάτοχος Μ.A in education (University of Roehampton)

Η Διευθύντρια Σπουδών των Φροντιστηρίων ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στην Καβάλα κα Bασιλική Βασιλειάδου, αναλύει στη συνέχεια το πρωτοποριακό πρόγραμμα καθημερινής μελέτης για μαθητές Γυμνασίου που εφαρμόζουν τα φροντιστήρια και το οποίο εξασφαλίζει άμεση βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών και ενίσχυση των ξεχωριστών ικανοτήτων κάθε παιδιού.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για τα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο;

Τα παιδιά στην ηλικία του Γυμνασίου είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία μαθητών καθώς βρίσκονται σε προεφηβικό και εφηβικό στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν την επανάστασή τους ως προσωπικότητες, αμφισβητούν καταστάσεις, ανθρώπους και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Γενικότερα λοιπόν, τα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο διανύουν μια αρκετά δύσκολη, μεταβατική αλλά και ευχάριστη φάση στη ζωή τους. Για αυτό το λόγο πρέπει να σεβαστούμε τις ανάγκες τους και να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στο μέγιστο.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε γονείς που τα παιδιά τους είναι μαθητές Γυμνασίου;

H σωστή επικοινωνία είναι το πιο βασικό στοιχείο που πρέπει να καλλιεργηθεί ανάμεσα στους μαθητές αυτής της ηλικίας και τους γονείς τους. Οι σωματικές, συναισθηματικές και βιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στα παιδιά, τα οδηγούν να συμπεριφέρονται αλλόκοτα και έχουν ανάγκη να αισθάνονται αποδεκτά από τους γονείς τους. Έχουν ανάγκη κάποιον να τους ακούει, να τους καταλαβαίνει και να μην τους υποδεικνύει συνεχώς τα λάθη τους.
Επίσης τα παιδιά έχουν ανάγκη από τους γονείς τους και όχι από γονείς-φίλους. Αυτό είναι κάτι που μέσα από τη διαδικασία της συμβουλευτικής που κάνουμε στους μαθητές μας στο χώρο μας, μας έχουν εξομολογηθεί και οι ίδιοι. Χρειάζονται τα όρια και ο ποιοτικός χρόνος ανάμεσα σε γονείς και παιδιά που λόγω των πολλών υποχρεώσεων, δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετός.

Χρειάζεται η φροντιστηριακή εκπαίδευση σε μαθητές Γυμνασίου;

Τα περισσότερα παιδιά είναι αναβλητικά στη μελέτη τους ή διαβάζουν λάθος. Το φυσικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι οι κακοί βαθμοί στο σχολείο. Έτσι, δημιουργούνται εντάσεις στο σπίτι μεταξύ των παιδιών και των γονέων τους οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαταράσσουν τις οικογενειακές ισορροπίες.
Άρα, οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν ανάγκη να εκπαιδευτούν στο πώς να διαβάζουν σωστά και προγραμματισμένα. Επομένως η φροντιστηριακή εκπαίδευση που στοχεύει στην οργάνωση της μελέτης των μικρών μαθητών και στη κάλυψη των καθημερινών κενών που μπορεί να δημιουργηθούν κρίνεται αναγκαία. Στα φροντιστήριά μας, βασικός μας στόχος είναι οι μαθητές μας να μάθουν να ‘’μαθαίνουν’’ και να μελετούν με τον τρόπο που τους ταιριάζει και τους βοηθά να αφομοιώσουν την ύλη τους.

Ποια είναι λοιπόν η εκπαιδευτική σας πρόταση ως Φροντιστήρια Πουκαμισάς;

Η εκπαιδευτική μας πρόταση για τους μαθητές του Γυμνασίου είναι η καθημερινή δίωρη μελέτη των μαθημάτων του σχολείου τους. Οι μαθητές μας, έρχονται καθημερινά στον πολύ όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας, μελετούν και παράλληλα διδάσκονται τα μαθήματα της επόμενης ημέρας του σχολείου τους. Φυσικά, δεν είναι μόνοι τους σε αυτό. Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας είναι συνεχώς δίπλα τους να τους εξηγήσουν τις απορίες τους, να ‘’ξεμπλοκάρουν’’ τη σκέψη τους και να τους εμπνεύσουν να εκτοξεύσουν τις γνωστικές τους ικανότητες. Οι καθηγητές μας , οι οποίοι αξιολογούνται και εκπαιδεύονται από το ακαδημαϊκό τμήμα του ομίλου Πουκαμισά, υποστηρίζουν κάθε μαθητή ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του και τις ικανότητές του. Στόχος των καθηγητών είναι να βοηθήσουν τους μικρούς μας μαθητές να καταφέρουν και να επιλύουν μόνοι τους τις ασκήσεις τους με τις υποδείξεις τους και να εξασκηθούν στην ύλη που καλούνται να αφομοιώσουν.
Τέλος διαθέτουμε μία ακόμα υπηρεσία, τη Λέσχη Αριστείας. Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους αριστούχους μαθητές και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμβάθυνσης στα Μαθηματικά και στην Ελληνική γλώσσα. Στόχος μας με το πρόγραμμα αυτό είναι ενισχύσουμε τις ξεχωριστές ικανότητες των παιδιών αυτών με ένα διαφορετικό και διεισδυτικό τρόπο εμβάθυνσης στο γνωστικό αντικείμενο των δύο αυτών βασικών μαθημάτων.

Τι κερδίζουν οι μαθητές και οι γονείς που αποφασίζουν να εμπιστευθούν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς;

Αρχικά οι μαθητές που δεν μελετούν επαρκώς στο σπίτι, κοντά μας οργανώνονται, εμπνέονται και φεύγουν από το φροντιστήριο διαβασμένοι και προετοιμασμένοι για το σχολείο τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συνηθίζουν κάθε μέρα την ίδια ώρα να διαβάζουν και να ολοκληρώνουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις γρήγορα, σίγουρα και ευχάριστα.
Επιπλέον, καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση των μαθητών μας καθώς γίνονται ολοένα και καλύτεροι και εξασκούνται μέσα από τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς, τα οποία αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό μας υλικό. Έτσι, οι μαθητές μας παρακολουθώντας συστηματικά τα προγράμματα μελέτης μας βλέπουν τον εαυτό τους να βελτιώνεται καθημερινά, προγραμματίζονται, μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους, να συγκεντρώνονται και να αγαπούν τη διαδικασία της μελέτης.
Φυσικά, στα φροντιστήριά μας ελέγχουμε το επίπεδο των γνώσεων των μαθητών μας καθημερινά, αλλά και μέσω προγραμματισμένων διαγωνισμάτων, σε όλα τα βασικά μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν και στο σχολείο τους τα οποία είναι προσαρμοσμένα στην ύλη του κάθε μαθητή.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά εξατομικευμένα ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες;

Είναι πολύ βασικό να διαμορφώνουμε τη διδασκαλία μας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. Για αυτό το λόγο, παρέχουμε σε όλους τους μαθητές μας, εντελώς δωρεάν, το τεστ ‘’Learning Types’’. Tο τεστ αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο και μας υποδεικνύει το μαθησιακό προφίλ του κάθε μαθητή σε σχέση με τη προσωπικότητά του. Το τεστ αυτό διαβάζουν οι καθηγητές τους για να το επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν τον κατάλληλο τρόπο διδασκαλίας που θα βοηθήσει το μαθητή μας να εκτοξεύσει τις δυνατότητές του και να μαθαίνει εύκολα και αποτελεσματικά.

(Τα Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στην Καβάλα βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ομονοίας 77 και Φιλελλήνων, τηλ. 2510 220201)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

ΔΕΥΑΚ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών της Καβάλας

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ξεκίνησε τον...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...