Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ: …και το διάβασμα γίνεται παιχνίδι για τους μαθητές του Δημοτικού

Ημέρα:

Για πολλούς γονείς το διάβασμα των παιδιών τους αρκετές φορές γίνεται εφιάλτης. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία από την τρυφερή τους ηλικία βρίσκονται αντιμέτωπα με μία απαιτητική πραγματικότητα που αρνούνται να αποδεχθούν. Όμως, το διάβασμα μπορεί να γίνει «παιχνίδι», το παιδί μπορεί να αγαπήσει την μελέτη, αρκεί «να μάθει πως να μαθαίνει».

Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί το πρότυπο Κέντρο Μελέτης Δημοτικού των Φροντιστηρίων ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ. Το πώς τον επιτυγχάνει, μας εξηγεί η κα Bασιλική Βασιλειάδου, Μαθηματικός και Διευθύντρια Σπουδών του Φροντιστηρίου Πουκαμισάς στην Καβάλα.

Γνωρίζουμε ότι στο Φροντιστήριο ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ λειτουργεί και πρότυπο Κέντρο Μελέτης Δημοτικού. Ποιος είναι ο στόχος του κέντρου αυτού;

Βασικός στόχος μας ως ορκισμένοι εκπαιδευτικοί είναι να στεκόμαστε δίπλα στους μικρούς μας μαθητές και στις οικογένειές τους από νωρίς και με κατάλληλο τρόπο!

Το Δημοτικό αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, τη σημαντικότερη εκπαιδευτική βαθμίδα στη ζωή κάθε μαθητή. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ουσιαστικά τότε το παιδί εισβάλλει σε μία κοινωνία εκπαιδευτικών υποχρεώσεων και εκεί αποκτά τις απαραίτητες πρακτικές διαβάσματος για το εκπαιδευτικό του μέλλον. Είναι διαπιστωμένο, ότι οι μαθητές φτάνουν στο Γυμνάσιο ή ακόμη και στο Λύκειο, με βασικά κενά από το Δημοτικό και που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν στις τάξεις του Γυμνασίου.

Εκτός αυτού, τα παιδιά μας πλέον, ήδη από αυτή την ευαίσθητη ηλικία των 6-7 ετών ξεκινούν να έχουν μια απαιτητική καθημερινότητα γεμάτη δραστηριότητες και μαθήματα. Για να μπορέσουν να τη διαχειριστούν, απαιτείται οργάνωση και μια σωστή καθοδήγηση από ειδικούς για το πως να καταφέρουν να διαχειριστούν με επιτυχία τα νέα σχολικά και εκπαιδευτικά τους δεδομένα.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που τόσοι γονείς εμπιστεύονται σε μας την πρόοδο και τη μελέτη των παιδιών τους σε αυτή τη τρυφερή ηλικία. Μια από τις επιδιώξεις μας άλλωστε είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τη μελέτη, να εμπνευστούν από την ενέργεια και την αγάπη μας για το «λειτούργημά» μας , να διαβάζουν γιατί το θέλουν και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους συμμαθητές τους.

Πως λειτουργούν και από πότε τα μαθήματα Δημοτικού στα φροντιστήρια «Πουκαμισάς»;

Ύστερα από 30 χρόνια εμπειρίας και επιτυχιών στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς δημιουργήσαμε πριν από 10 χρόνια ένα ολοκληρωμένο, καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς.

Με τα μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς στεκόμαστε δίπλα στους μικρούς μας μαθητές με αγάπη και ευθύνη στον μακρύ δρόμο προς τη γνώση. Με τα μαθήματα αυτά, που υλοποιούμε από το 2014, προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη στους μαθητές Δημοτικού στη καθημερινή μελέτη των μαθημάτων τους, ενώ παράλληλα χτίζουμε βήμα προς βήμα γερές εκπαιδευτικές βάσεις.

Τα παιδιά μας έρχονται καθημερινά στο χώρο μας, που είναι κατάλληλα και όμορφα διαμορφωμένος για την ηλικία τους και τους περνά πολλά όμορφα εικαστικά μηνύματα όπως αυτό της αγάπης, της φιλίας και της αλληλεγγύης επιπλέον ώστε να τα αφομοιώσουν και να τα βάλουν στη καθημερινότητά τους. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε τους μικρούς μας μαθητές να ενεργούν σε ομάδες, να βοηθά και να σέβεται το ένα το άλλο και να επιδιώκουν για ένα κοινό στόχο, την επιτυχία και την εκπαιδευτική τους πρόοδο.

Τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ διαθέτουν και εκδοτικό οίκο με δικές τους εκδόσεις. Υπάρχει παροχή κάποιου ενισχυτικού υλικού στη διαδικασία μελέτης των παιδιών του Δημοτικού;

Τα βιβλία των δικών μας εκδόσεων είναι βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την επιτυχημένη διαδικασία της μελέτης στα φροντιστήριά μας. Με τη σειρά βιβλίων για το Δημοτικό από τις Εκδόσεις Πουκαμισάς και με την καθοδήγηση των ειδικών μας, οι μαθητές μαθαίνουν με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο, κατανοούν σε βάθος την ύλη των μαθημάτων και αφομοιώνουν την απαραίτητη γνώση, προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς γνωστικά κενά στις επόμενες τάξεις. Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς για το Δημοτικό συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική μας εμπειρία και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό της διδασκαλίας στην τάξη. Τα βιβλία των εκδόσεών μας είναι πολύχρωμα, ευχάριστα και καλύπτουν απόλυτα την ύλη που πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Συγκεκριμένα, ο Μάνος και η Έλλη, οι δύο μικροί πρωταγωνιστές των βιβλίων μας, συντροφεύουν το διάβασμα των μικρών μας μαθητών από την Α έως τη ΣΤ Δημοτικού.

Σε ποια προβλήματα απαντούν τα Μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς;

Οι γονείς στις μέρες μας εργάζονται πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά στη μελέτη τους. Εμείς προσπαθώντας να τους απαλλάξουμε από το καθημερινό άγχος του διαβάσματος των παιδιών τους για το σχολείο, αναλαμβάνουμε τη μελέτη και τη προετοιμασία των μαθητών για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας με ηρεμία και ευθύνη.

Επίσης, πολλοί γονείς ενδέχεται να μην έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να βοηθήσουν τα παιδιά στη μελέτη τους και δεν πρέπει να αισθάνονται ενοχικά για αυτό. Ο ρόλος του γονέα δεν είναι αναγκαίο να ταυτίζεται με αυτόν του δασκάλου. Στο χώρο μας, η μελέτη των μαθητών γίνεται από δασκάλους που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, εκπαιδεύονται και αξιολογούνται συνεχώς από τον Όμιλό μας.

Επίπλεον, δε πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι γονείς έχουν ανάγκη να περνούν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους οι οποίες πολλές φορές είναι αρκετά περιορισμένος ή ανύπαρκτος όταν τις περνούν διαβάζοντας τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Οι μαθητές σε μας τελειώνουν νωρίς τα μαθήματά τους και έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους για δημιουργική απασχόληση με την οικογένεια τον παππού και τη γιαγιά.

Τέλος, η πίεση που οι γονείς ασκούν στα παιδιά τους, για να είναι διαβασμένα, συχνά δημιουργεί εντάσεις στην οικογένεια. Δε πρέπει να ξεχνούμε ότι η ποιότητα πάντα είναι πιο αποτελεσματική από τη ποσότητα χρόνου μελέτης! Κοντά μας οι μαθητές προετοιμάζονται πλήρως και έτσι αποφεύγονται πιθανές διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ γονιών και παιδιών.

Τι άλλο μπορεί να κερδίσουν τα παιδιά με τα Μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς;

Βεβαίως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα και συγκεκριμένα μπορούμε να αναφέρουμε ότι ένα από τα σπουδαιότερα αποκτήματα είναι ότι τα παιδιά ‘’Μαθαίνουν να «μαθαίνουν»’’. Αυτό είναι σημαντικό καθώς καλλιεργείται η αυτοπεποίθησή τους και βλέπουν πως μπορούνε με τη καθοδήγησή μας να τα καταφέρνουν να αναδείξουν τον πραγματικό τους εαυτό. Με τη καθημερινή μελέτη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συστηματοποιούν το διάβασμά τους και μελετούν μεθοδικά, κάτι που θα μεταφέρουν και στις επόμενες τάξεις που η οργάνωση και ο προγραμματισμός μελέτης θα είναι καθοριστικός για την πετυχημένη τους εκπαιδευτική πορεία. Οπότε, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και να ολοκληρώνουν τη μελέτη τους σε συγκεκριμένο χρόνο.

Επιπλέον, μαθαίνουν να προσεγγίζουν τη γνώση με κριτικό πνεύμα κάτι που είναι σπουδαίο καθώς εκπαιδεύονται σε επιπλέον θέματα από ότι η απλή αποστήθιση στείρας γνώσης. Τα παιδιά μας πρέπει να καλλιεργούν το πνεύμα, τη σκέψη και τη φαντασία τους στα κέντρα μελέτης Δημοτικού ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ.

Τέλος, καλλιεργούν τη κοινωνικότητά τους και δίνουμε έμφαση σε αυτό καθώς όταν τα παιδιά λειτουργούν ομαδικά και έχουν κοινό στόχο δημιουργούν συνεργασίες και ακόμα και σε συνθήκες διαφωνιών μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους και να διαχειρίζονται την «αντίθετη άποψη», να χρησιμοποιούν τον διάλογο και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους.

(Τα Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στην Καβάλα βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ομονοίας 77 και Φιλελλήνων, τηλ. 2510 220201)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διαμαρτύρεται για την μείωση των πτήσεων προς Αθήνα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...