Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Πλημμύρισε μαθητές και μουσική η πλατεία της Καβάλας

Τα σχολεία του δήμου Καβάλας έκοψαν βασιλόπιτα και τίμησαν τον Άγιο Γρηγόριο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με αφορμή τον εορτασμό των Μεγάλων Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο Δήμος Καβάλας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το Μουσικό Σχολείο και ο Σύλλογος «Ρωμανός ο Μελωδός», σε μία από κοινού συνεργασία πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (24/1) στην πλατεία Ελευθερίας, εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, ενώ για να τιμηθεί ιδιαιτέρως ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, του οποίου την μνήμη εορτάζεται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, 350 μαθητές και η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας έψαλλαν τα κάλαντα του Αγίου Γρηγορίου και το τραγούδι της Ναζιανζού.

Μητροπολίτης ΦΝΘ: «Οι Τρεις Ιεράρχες, μας άφησαν πολλά κι από τα παλιά χρόνια η γιορτή τους ήταν φωτεινή, δοξασμένη και ειλικρινής απέναντι σε εκείνα που αξίζουν κι αυτά είναι ο Χριστός και η Ελλάδα μας»

«Συγχαίρω ιδιαίτερα όλους εκείνους, οι οποίοι έχουν συντελέσει στην παρουσίαση όλης αυτής της ομορφιάς, γιατί πρόκειται για μια πνευματική ομορφιά. Συγχαίρω τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, ευχαριστώ αυτούς που με προσκάλεσαν να έρθω εδώ και σε κοινή συνεργασία με τον Δήμο και την Εκπαίδευση, βρεθήκαμε εδώ για να σας χαρούμε. Σας αγαπάμε κι ελπίζουμε σε εσάς. Οι Τρεις Ιεράρχες, αυτοί οι μεγάλοι άνθρωποι, μας άφησαν πολλά κι από τα παλιά χρόνια η γιορτή τους ήταν φωτεινή, δοξασμένη και ειλικρινής απέναντι σε εκείνα που αξίζουν κι αυτά είναι ο Χριστός και η Ελλάδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος.

Θ. Μουριάδης: «Από εδώ και πέρα θα καθιερώσουμε να γίνεται η κοπή της βασιλόπιτας για όλα τα σχολεία με αφορμή και την εορτή των Τριών Ιεραρχών…»

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, διότι από εδώ και πέρα θα καθιερώσουμε να γίνεται η κοπή της βασιλόπιτας για όλα τα σχολεία με αφορμή και την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Θέλω να συγχαρώ αυτούς που είχαν την ιδέα, δηλαδή την κ. Νεοχωρίτου και τον κ. Κακάρα, οι οποίοι μας παρακίνησαν για να υιοθετήσουμε αυτή την εκδήλωση και ο Δήμος και η Μητρόπολη. Αυτό είναι κάτι που θα το κάνουμε πλέον κάθε χρόνο και για να δείξουμε επίσης ότι το Μουσικό Σχολείο Καβάλας κάνει εξαιρετική δουλειά κι ότι αξίζει η προσπάθεια που κάνουμε για να αποκτήσουμε νέο Μουσικό Σχολείο», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ζωή Αλεξίου: «Η εκδήλωση δεν έγινε απόγευμα γιατί εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου, είναι πιο πολύ για τα παιδιά και πρέπει να έχει μαζικότητα»

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Ζωή Αλεξίου σημείωσε από τη μεριά της: «Με τη συνεργασία του Δήμου, της Μητρόπολης και της Πρωτοβάθμιας συγκεντρωθήκαμε εδώ για να κόψουμε την βασιλόπιτα, για να τιμήσουμε τον Άγιο Γρηγόριο, να τραγουδήσουμε τα κάλαντα του Αγίου και το τραγούδι της Ναζιανζού που μας έχει δώσει ο Σύλλογος Νέας Καρβάλης. Η εκδήλωση δεν έγινε απόγευμα γιατί εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου, είναι πιο πολύ για τα παιδιά και πρέπει να έχει μαζικότητα».

Α. Γαϊτανίδου: «Η σημερινή εκδήλωση είχε σκοπό να αυξήσει τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών»

Τέλος η Αθανασία Γαϊτανίδου, αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, επισήμανε: «Η σημερινή εκδήλωση είχε σκοπό να αυξήσει τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών και να εμβαθύνει στη θρησκευτικότητα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Με την παρουσία του μητροπολίτη δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη γιορτή και φυσικά στο έργο των Τριών Ιεραρχών, που από τον 4ο αιώνα μίλησαν για τα παιδιά και την παιδαγωγική».

Διαφημίσεις