Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πληθαίνουν τα εκθέματα στο Ναυτικό Μουσείο της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μια ευχάριστη μέρα ήταν για τον Σύλλογο Φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας η Πέμπτη 9 Ιανουαρίου. Δυο νταλίκες του Πολεμικού Ναυτικού έφθασαν στην πόλη μας μεταφέροντας τα νέα μας αποκτήματα, τα οποία δωρήθηκαν στο Μουσείο μετά από ενέργειες του συμπολίτη μας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο σχετικό αίτημά μας. Τώρα πια την αυλή μας στολίζουν δύο τορπιλοσωλήνες, μία τορπίλη, μία άγκυρα βάρους 5 τόνων τύπου Hall με κινητούς βραχίονες και την έκθεση ένας σταθερό φανός σημάτων Μορς, ένας αντίστοιχος φορητός, ένα χειριστήριο Μορς και ένα θερμόμετρο κυρίας μηχανής.

Απλά και σιωπηλά το Ναυτικό Μουσείο της Καβάλας μεγαλώνει. Κάθε τόσο αποκτά και νέα εκθέματα είτε κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου είτε με αυθόρμητες δωρεές συμπολιτών μας. Μικρά και μεγάλα εκθέματα, αναμνήσεις καρδιάς απλών ανθρώπων, αντικείμενα φορτωμένα ιστορία και πόνο έρχονται για να συντροφέψουν τα ταξίδια μας στο χρόνο…

Σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι επισκέπτες της πόλης αλλά και απλοί περιπατητές έρχονται στην πόρτα μας. Όλο και περισσότερα σχολεία μας περιλαμβάνουν στις δραστηριότητές τους. Όσο κι αν το Ναυτικό μας Μουσείο είναι ακόμη «κρυφό» λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης επιγραφής στην πρόσοψη, όσο κι αν οι ώρες λειτουργίας του είναι κατ΄ ανάγκην περιορισμένες, όσο και αν τα αντικείμενα προς έκθεση πληθαίνουν και κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρό(!), μια όμορφη και φιλόξενη γωνία υπάρχει στην ακτή της Ραψάνης για να φιλοξενήσει τα όνειρά μας και τα νοερά μας ταξίδια.

Για όλα αυτά που έγιναν και για όλα αυτά που θα γίνουν ευχαριστούμε πρώτα απ’ όλους τους συμπολίτες μας για τη συμπαράστασή τους, τα ΜΜΕ που δεν παύουν να ενδιαφέρονται και να μας προβάλουν, τους δασκάλους και τους μαθητές που κάθε τόσο γεμίζουν το χώρο με χαρούμενα τιτιβίσματα, τις αρχές της πόλης που συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας. Στους τελευταίους υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να τους «ενοχλούμε» για να κάνουμε το Ναυτικό μας Μουσείο καλύτερο, μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο.

Ειδικότερα στη συγκεκριμένη περίσταση ευχαριστούμε τον Βουλευτή Καβάλας και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, τους ανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού που μπήκαν στον κόπο να φέρουν στην πόρτα μας τα νέα μας εκθέματα, την Τροχαία Καβάλας που φρόντισε για την ασφάλεια της διαδικασίας τοποθέτησης. Σας ευχαριστούμε όλους!

Διαφημίσεις