Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Παντελεήμων: Θέλω τον λαό της Καβάλας να είναι άρχοντας

«Καταλογίστε σε εμένα και στη δήμαρχο την υποδοχή», απαντά ο Μητροπολίτης Ξάνθης για το κόστος της τελετής

Ακολούθησε μας

«Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, θα είναι ένα ιστορικό γεγονός. Η απλή ενθρόνιση του μακαριστού Προκοπίου έγινε πριν από 43 χρόνια. Αναγνωρίζουμε την κρίση και ο δήμος και η μητρόπολη κι όλοι προσπαθούμε να στηρίξουμε τον λαό. Θέλω τον λαό της Καβάλας να είναι άρχοντας και να δείχνει αυτήν την αρχοντιά και τη φιλοξενία σε όλους όσοι έρθουν», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τρίτης (14/11) ο Μητροπολίτης Ξάνθης – Περιθεωρίου και τοποτηρητής της Μητρόπολης Φ.Ν.Θ., Παντελεήμονας.

Οι δηλώσεις του κ. Παντελεήμονα έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στη μητρόπολη Φ.Ν.Θ. με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, τον διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο, Σπυρίδωνα Ρώσση και τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, ταξίαρχο, Γιώργο Γκράνα.

Η Καβάλα δεν θα πρέπει να υστερήσει σε σχέση με άλλες Μητροπόλεις, όπου αντίστοιχα έχουν γίνει νέες ενθρονίσεις Μητροπολιτών

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στεφάνου, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Ο κ. Παντελεήμονας ευχαρίστησε τη δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για τη συνδρομή του δήμου στα της ενθρονίσεως και έδωσε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί το Σάββατο (18/11), υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η Καβάλα δεν θα πρέπει να υστερήσει σε σχέση με άλλες μητροπόλεις, όπου αντίστοιχα έχουν γίνει νέες ενθρονίσεις μητροπολιτών.

«Η Καβάλα θα πρέπει να φανεί ότι είναι αρχοντόπολις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελεήμονας.

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Καταλογίστε σε εμένα και τη δήμαρχο την υποδοχή!»

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους για την έντονη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στην πόλη τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το κόστος της ενθρονίσεως του νέου μητροπολίτη, ο κ. Παντελεήμονας απάντησε: «Θα έρθει ο αρχιεπίσκοπος με τη συνοδεία του, αρχιερείς, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου, δεν πρέπει να τους δώσουμε ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι; Να τους διώξουμε νηστικούς; Καταλογίστε τη σε εμένα και στη δήμαρχο την υποδοχή. Είμαι 23 χρόνια στην Ξάνθη, έχω παρακολουθήσει 40 περίπου ενθρονίσεις κι επειδή έχω μια εικόνα αυτών, δεν θέλω να υστερεί η πόλη και η Μητρόπολη της Καβάλας. Αυτό που θα γίνει δεν έχει τίποτα παραπάνω απ’ ό,τι συνηθίζεται να γίνεται σ’ άλλες μητροπόλεις. Αν θέλει να το καταλογίσει η Καβάλα, ας το καταλογίσει σ’ εμένα και στη δήμαρχο».

Σεμνό άνθρωπο χαρακτήρισε τον νέο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. ο κ. Παντελεήμονας

Να σημειωθεί καταληκτικά, ότι μετά το επίσημο γεύμα που θα δοθεί στο ξενοδοχείο Lucy, στο μοναστήρι του Αγίου Σίλα, ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει τρισάγιο στον προκάτοχό του, μακαριστό Προκόπιο.

Την Κυριακή (19/11) ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., Στέφανος, θα τελέσει την πρώτη του λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, αναλαμβάνοντας πλέον τη διαποίμανση του κλήρου και του λαού της Καβάλας.

«Είναι ένας σεμνός άνθρωπος ο νέος Μητροπολίτης. Από την πλευρά μου του είπα ότι ο λαός της Καβάλας, στην οποία έζησα και την αγαπώ, είναι καλός και ευγενικός και θα σας δεχθεί με αγάπη», τόνισε σχετικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα