Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

«Παγίδες» στους δρόμους από την κίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Νίκος Ίμβρος: Οι οδηγοί να ειδοποιούν την Αστυνομία όταν τους συναντούν, ή αν ακινητοποιηθεί το όχημά τους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τεταμένη πρέπει να είναι η προσοχή των οδηγών που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εξαιτίας της καθημερινής παρουσίας μεταναστών, οι οποίοι κινούνται κατά μήκος του δρόμου, ειδικά δε στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, υπογράμμισε ότι όσοι οδηγοί εντοπίζουν αλλοδαπούς να κινούνται στην Εθνική Οδό ή και σε επαρχιακούς δρόμους, πρέπει να καλούν άμεσα το 100, ώστε να επιλαμβάνεται η Αστυνομία, καθώς η παρουσία των ατόμων αυτών σε οδό ταχείας κυκλοφορίας εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.

«Είναι λογικό να ξαφνιάζονται οι οδηγοί, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ντυμένοι με σκούρα ρούχα…»

«Πραγματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Π.Ε. Καβάλας είναι όντως υπαρκτό το πρόβλημα με τους μετανάστες που κινούνται, ειδικά στην Εγνατία Οδό, κυρίως με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη. Είναι λογικό να ξαφνιάζονται οι οδηγοί, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ντυμένοι με σκούρα ρούχα. Επίσης, το οδικό δίκτυο είναι πάνω από την Καβάλα έχει επικίνδυνες στροφές και περιορισμένη ορατότητα. Η ξαφνική εμφάνιση μπροστά μας πεζών σε οποιαδήποτε οδό, πολύ δε περισσότερο σε αυτοκινητόδρομο, προκαλεί μια ταραχή στον οδηγό άμεσα, γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή από όσους κινούνται επί της Εγνατίας Οδού», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

«Αυτό που οφείλουν να κάνουν οι οδηγοί είναι να προσέχουν πολύ και να ενημερώνουν άμεσα το 100, προκειμένου να στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση για την ακινητοποίησή τους»

« Όλα αυτά αρχίζουν και τελειώνουν από το γεγονός ότι τα περάσματα, τόσο στον Έβρο, όσο και από την πλευρά της Βουλγαρίας δεν έχουν κλείσει. Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να διαπιστώνεται μια μεγάλη μείωση ως προς τις ροές από τον Έβρο και τη Ροδόπη, όμως το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν περίοδοι όπου η κίνηση ήταν μεγάλη κι άρα υπάρχουν ακόμη πολλά άτομα που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτό που οφείλουν να κάνουν οι οδηγοί είναι να προσέχουν πολύ και να ενημερώνουν άμεσα το 100, προκειμένου να στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση για την ακινητοποίησή τους», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας.

«Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν θέλουν να σταματήσουν, γιατί ο σκοπός τους είναι να φύγουν κι όχι να συλληφθούν. Οπότε μια κίνηση ενός πεζού σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για να αποφύγει τη σύλληψη, μπορεί να προκαλέσει χειρότερες καταστάσεις σε άλλους χρήστες της οδού…»

«Κάτι τέτοιο βέβαια πάνω στην Εγνατία Οδό είναι πολύ δύσκολο, γιατί δεν μπορεί εύκολα ένα περιπολικό να σταματήσει πεζούς. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν θέλουν να σταματήσουν, γιατί ο σκοπός τους είναι να φύγουν κι όχι να συλληφθούν. Οπότε μια κίνηση ενός πεζού σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για να αποφύγει τη σύλληψη, μπορεί να προκαλέσει χειρότερες καταστάσεις σε άλλους χρήστες της οδού, γι’ αυτό τονίζω ότι η όλη διαδικασία είναι δύσκολη. Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί από ειδικούς, μια ολόκληρη επιχείρηση που πρέπει να στηθεί και μάλιστα σε σημεία δύσκολα. Ξαναλέω ότι οι οδηγοί πρέπει να καλούν το 100, ώστε να έχουμε τον χρόνο προκειμένου να επιλέξουμε το κατάλληλο σημείο για να γίνει η κινητοποίηση χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο και τους ίδιους τους πεζούς, αλλά και άλλους χρήστες των οδών», επισήμανε ακόμη ο Νίκος Ίμβρος.

Οι οδηγοί δεν πρέπει να σταματάνε σε καμιά περίπτωση το όχημά τους!

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας σημείωσε με έμφαση ότι οι οδηγοί δεν πρέπει να σταματάνε σε καμιά περίπτωση το όχημά τους!

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ειδικά τις βραδινές ώρες. Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια καλό είναι οι οδηγοί να ζητούν την βοήθεια της Αστυνομίας, που σπεύδει άμεσα στο σημείο. Υπάρχει κίνδυνος για το όχημα, καθώς έχουν ακουστεί διάφορα περιστατικά. Σε τοπικό επίπεδο δεν έχουμε ακούσει κάτι ακόμη πάντως. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι χρειάζεται προσοχή, είναι άγνωστα άτομα που ως επί το πλείστον δεν είναι νόμιμη η είσοδός τους στη χώρα, άρα μπορεί να κάνουν πολλά, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, άρα η ακινητοποίησή τους πρέπει να γίνεται οργανωμένα και από ειδικούς, δηλαδή από την Αστυνομία», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

Διαφημίσεις