Ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κκ Στεφάνου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και πλειάδα Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα.

Η τελετή της χειροτονίας ξεκίνησε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 με κλήρο και λαό να αναφωνούν «Άξιος»!

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής κ.α. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη θα γίνει πιθανόν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Στον κόσμο του διαδικτύου

Ο νέος Μητροπολίτης ΦΝΘ υπηρετεί την Ελλαδική Εκκλησία επί 31 συναπτά έτη. Είναι γεννημένος το 1960. Έχει αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ έχει διατελέσει και εφημέριος του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας.

Ένα από τα κυριότερα επιτεύγματα του βέβαια ήταν η σταδιακή «ψηφιοποίηση» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου οι πιστοί εδώ και λίγα χρόνια έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους ιερείς επί διοικητικών θεμάτων της μητρόπολης μέσω Skype, ακόμα και για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της γαμήλιας τελετής τους σε ναό που υπάγεται στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο διαδικτυακός τόπος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης αποτελεί ακόμα με την επίβλεψη του ιδίου ένας από τους πιο ενημερωμένους της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου η Θεία Λειτουργία και τα Κυριακάτικα κηρύγματα του μητροπολίτη Άνθιμου «ανεβαίνουν» στο youtube άμεσα, ενώ παρέχεται πληθώρα πληροφοριών για τους ναούς της μητρόπολης, ιστορικά στοιχεία για τοπικούς αγίους και όλες οι πληροφορίες που μπορούν να αναζητήσουν οι πιστοί.