Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
Περισσότερα

    Οι λάμπες των τουρκικών αλιευτικών ανησυχούν τους Έλληνες ψαράδες

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Σοβαρό πρόβλημα με τους Τούρκους αλιείς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους.

    Οι Τούρκοι συνάδελφοί τους αλιεύουν μεν στα διεθνή ύδατα, αλλά με αλιευτικά εργαλεία που είναι απαγορευμένα για τους Έλληνες. Ειδικότερα πρόκειται για λάμπες πολύ μεγάλης ισχύος, οι οποίες στην κυριολεξία καίνε ότι βρεθεί μπροστά στο φως που εκπέμπουν. Με τον τρόπο αυτό προκαλούν καταστροφές στον θαλάσσιο πλούτο αφού εξοντώνουν τα μικρά ψάρια και τον γόνο. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της ζημιάς που προκαλούν είναι ότι όταν στη δεκαετία του ’90 οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν να βάλουν παρόμοια εργαλεία, επιστημονικοί φορείς τους προειδοποίησαν πως αν θέλουν το Αιγαίο να συνεχισει να έχει ψάρια, θα πρέπει να ξεχάσουν την χρήση τους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η ελληνική πολιτεία απαγόρευσε πλήρως την χρήση τους.

    Το πρωί της Κυριακής (28-1-18) τουρκικά αλιευτικά εμφανίστηκαν ανατολικά της Θάσου, γεγονός που έθεσε σε εγρήγορση τους Έλληνες αλιείς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους ώστε να αποτρέψουν την αλιεία με αυτά τα εργαλεία. Το ζήτημα είναι πως για το τουρκικό κράτος δεν τίθεται θέμα παρανομίας αφού στην Τουρκία είναι νόμιμα τα συγκεκριμένα αλιευτικά εργαλεία και κατά συνέπεια δεν επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους τα χρησιμοποιούν.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν αλλά οι φόροι παραμένουν!!!

    Φώτης Πούλος: Τις μειώσεις από την πτώση της τιμής...

    Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της άρδευσης

    Στη Χρυσούπολη βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (17/4) ο αντιπεριφερειάρχης...

    «Ζεσταίνεται» η αγορά της Καβάλας ενόψει Πάσχα

    Γιάννης Κελγιώργης: Ταμείο θα κάνουμε το Σάββατο πριν την...

    Κάθε μέρα Πασχαλιά;

    Γράφει ο Παύλος Λεμοντζής Διότι τα παλιά τα χρόνια, εκείνα...

    Μετά το Πάσχα οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο στην Κουντουριώτου

    Αλέξης Γούλας: «Τα χρονικά περιθώρια για την πλατεία Καπνεργάτη...

    Οι λέξεις δίνουν νόημα στη ζωή μας αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό; 

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η ελληνική γλώσσα υπήρξε το σπουδαιότερο...

    ΔΕΥΑΘ: Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνονται τα έργα

    Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνει έργα και παρεμβάσεις η Δ.Ε.Υ.Α....