Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ξύπνησαν μνήμες με τα φορτηγά μέσα από την Καβάλα

Ακολούθησε μας

Εικόνα βγαλμένη από το «κακό» παρελθόν της Καβάλας, θύμισε σε όλους το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όταν η κυκλοφορία των οχημάτων εκτράπηκε μέσα από αυτήν, λόγω της κινητοποίησης ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Περιγιαλίου.

Στο συγκεκριμένο γεγονός στάθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Πέμπτης (1/6), προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό της κινητοποίησης στο 476ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, το απόγευμα της Τετάρτης (31/5).

«Οι μνήμες που ξύπνησαν με τα φορτηγά μέσα από την Καβάλα, θα βοηθήσουν ώστε…»

«Ως αρχή η κινητοποίηση υπήρξε καλή. Και μάλιστα πρέπει να πω ότι εκτός από τον αριθμό των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν πάνω στην Εγνατία Οδό, το γεγονός ότι η τροχαία εξέτρεψε την κίνηση μέσα από την πόλη της Καβάλας «βοήθησε» πολλούς συμπολίτες μας, απ’ αυτούς που προτίμησαν την ξεκούραση τους και δεν ήρθαν στην κινητοποίηση, να θυμηθούν την εποχή που η Καβάλα μέσω των κεντρικών της δρόμων, αποτελούσε το δρόμο που συνέδεε την Ανατολή με τη Δύση. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι μνήμες που ξύπνησαν την Τετάρτη με την παρουσία των φορτηγών μέσα από την Καβάλα, θα βοηθήσουν ώστε την άλλη φορά, αν δεν φτάσει σε ευήκοα ώτα το μήνυμα μας, να επανέλθουμε για να εξηγήσουμε στην κυβέρνηση και στην Εγνατία Οδό Α.Ε. ότι δεν συμφωνούμε να καταστρέψει ούτε την ποιότητα ζωής, ούτε το περιβάλλον, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Δ. Τσανάκα: «Αν χρειαστεί θα πάμε και σε παραπάνω κινητοποιήσεις…»

Σχόλιο για την κινητοποίηση της Τετάρτης κλήθηκε να κάνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα. Στις σύντομες δηλώσεις της υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εγώ είμαι ικανοποιημένη από την κινητοποίηση που έγινε στο 476ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού. Η ώρα ήταν δύσκολη, όπως και ο χώρος για να φτάσεις εκεί. Παρόλα αυτά όμως δείξαμε την πρώτη μας αντίδραση. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε παραπάνω κινητοποιήσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα