Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ξενοφών Κροκίδης: Υπερβολικές οι δηλώσεις Πολάκη για τα «φακελάκια»

«Για την περιφέρεια σε καμιά των περιπτώσεων δεν ισχύει αυτό που είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας»

Ακολούθησε μας

Πέρα για πέρα υπερβολικές, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν «φακελάκια».

«Πράγματι μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι μόνο το 20% των γιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα του. Είναι μια άποψη, η οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υιοθετηθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων γιατρών, είτε δουλεύουν στο Ε.Σ.Υ., είτε οι ιδιώτες, τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη και το ιατρικό λειτούργημα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο κ. Κροκίδης.

«Για την περιφέρεια σε καμιά των περιπτώσεων δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Πολάκης»

«Δυστυχώς, ανάμεσά μας υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι, μια μικρή μερίδα, που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και τα θεσμικά μας όργανα καλούνται να τους απομονώσουν και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Άρα, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ότι μόνο το 20% των γιατρών τιμά το ιατρικό λειτούργημα είναι πέρα για πέρα υπερβολικές», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο κ. Κροκίδης ανέφερε επίσης ότι «κάποιοι λένε ότι ο κ. Πολάκης μπορεί να έχει άποψη για το τι συμβαίνει στο λεκανοπέδιο κι αυτό το ποσοστό να προσεγγίζει την πραγματικότητα εκεί, αλλά για την περιφέρεια σε καμία των περιπτώσεων δεν ισχύει αυτό».

Το «φακελάκι» ζει και βασιλεύει και μέσα στην κρίση, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την παραοικονομία στον δημόσιο τομέα

«Από την άλλη οφείλω να πω ότι θα συμφωνήσω μαζί του σε μια άποψη του που λέει ότι το «φακελάκι» σαν έκφραση της διαπλοκής και της διαφθοράς, αποτελεί μικρή σταγόνα της παραοικονομίας. Σ’ αυτό θα συμφωνήσω στο ακέραιο κι έρχεται να επισφραγίσει αυτό που κι εγώ έχω γράψει και πει, ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε στο «φακελάκι». Αυτό είναι υπαρκτό, υπήρχε πριν την κρίση, ζει και βασιλεύει και μέσα στην κρίση, αλλά υπάρχουν πολλά πρόσωπα της διαφθοράς, όπως οι υπερτιμολογήσεις υλικών και φαρμάκων, τα συνεργεία που ακόμη υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία που αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό σε απόλυτο αριθμό, αλλά και σε συνολικό ποσό, όσον αφορά την παραοικονομία στον δημόσιο τομέα. Είναι σταγόνα στον ωκεανό λοιπόν το «φακελάκι» σε σχέση με τη συνολική παραοικονομία», τόνισε καταληκτικά ο κ. Κροκίδης.

«Εξηγήσεις» από τον Π. Πολάκη ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν «φακελάκια», εξέφρασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που καλεί τον υπουργό να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται.

«Σε αντίθετη περίπτωση οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημειώνει ο Ι.Σ.Α. σε ανακοίνωση του.

«Ζητούμε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει. Επίσης, έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό», επισημαίνει καταληκτικά ο Ι.Σ.Α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα