Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καβάλα

Ακολούθησε μας

spot_img

Με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη και εκπροσώπων φορέων, ξεκίνησαν  την Πέμπτη (27/10) οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καβάλα.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από ομάδες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης.

Νωρίτερα, στην πλατεία Κονσουλίδη τιμήθηκε η μνήμη του υπολοχαγού Κρίτωνα Κονσουλίδη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1941, πολεμώντας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Τάνια Ελευθεριάδου και εκπρόσωπος του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Παρόντες ήταν Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού καθώς και του συλλόγου των Εφέδρων και Αποστράτων Αξιωματικών.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας συνόδευσε μουσικά τις δύο εκδηλώσεις και, μάλιστα, καταχειροκροτήθηκε όταν εκτέλεσε το γνωστό τραγούδι της Βέμπο «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», σε μουσική Μιχάλη Σουγιούλ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της μπάντας Θανάση Παρμενίδη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

08:00  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:15 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Θεολόγος καθηγήτρια του 5ου Γυμνασίου Καβάλας κ. Αρετή Κώτση.

11:15 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας.  Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού.

18:05  ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα