Ένα ακόμη κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Άσπρης Άμμου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (15/5), απηύθυναν οι τοπικοί φορείς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (14/5).

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., π. Γεράσιμος και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και πρόεδρος της επιτροπής που συστάθηκε κατά των διοδίων, Ανέστης Τσουρουκίδης.

Δ. Τσανάκα: «Το σημείο όπου επιλέχθηκε να γίνει ο σταθμός διοδίων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, τόσα για τα οχήματα, όσο και για το περιβάλλον της Καβάλας…»

Όπως τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας, πάνω από 220 φορείς έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι και την Παρασκευή θα έχει συζητηθεί στο ΣτΕ το αίτημα του δήμου για αναβολή εγκατάστασης του εν λόγο σταθμού διοδίων.

Η κ. Τσανάκα δήλωσε επίσης ότι το σημείο όπου επιλέχθηκε να γίνει ο σταθμός διοδίων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, τόσα για τα οχήματα, όσο και για το περιβάλλον της Καβάλας, αφού πολλά εξ αυτών θα διέρχονται μέσα από το κέντρο της και τη μοναδική οδική αρτηρία που ενώνει Δύση και Ανατολή, την οδό Ερυρθού Σταυρού. Όπως ανέφερε σχετικά η κ. Τσανάκα οι αρμόδιοι ξέρουν ότι η τοπική κοινωνία έχει δίκιο, αλλά όπως υπογράμμισε, αυτό δεν αρκεί.

Εκπρόσωπος Μητρόπολης: Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν βροντερό και μαζικό «παρών»

Από την πλευρά του ο π. Γεράσιμος επισήμανε ότι η Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. μετέχει στην ειρηνική αυτή διαμαρτυρία, αναφέροντας ότι η τοπική εκκλησία συντάσσεται στον ωραίο αγώνα κατά των διοδίων. Είπε επίσης ότι εγκαίρως ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. Στέφανος δήλωσε την αντίθεσή του για τον συγκεκριμένο σταθμό, ενώ συμπλήρωσε πως την περασμένη Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες ο λαός ενημερώθηκε για το συλλαλητήριο μέσα από μήνυμα που αναγνώστηκε από τους εφημέριους. Ο π. Γεράσιμος κάλεσε τους πολίτες, όπως ανέφερε και το προαναφερθέν μήνυμα, να δώσουν βροντερό και μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο, στο οποίο θα μετέχει και ο κλήρος, ενώ ο μητροπολίτης θα απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Θ. Μαρκόπουλος: «Αδιανόητο να συμφωνήσουν οι τοπικοί φορείς σε ένα λάθος, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόση διάρκεια θα έχει…»

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στάθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Εγνατίας Οδού, του κ. Αντωνούδη, ο οποίος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι όντως το σημείο που επιλέχθηκε να γίνουν τα διόδια είναι ακατάλληλο!

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, είναι αδιανόητο να συμφωνήσουν οι τοπικοί φορείς σε ένα λάθος, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόση διάρκεια θα έχει. Επίσης συμπλήρωσε ότι οι πολίτες με τη μαζικότητα τους πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να περάσει μια εμμονή κι ένας παραλογισμός, ενώ είπε δηκτικά ότι τα προαπαιτούμενα δεν κρίνονται από το αν τα διόδια θα γίνουν ένα χιλιόμετρο πριν ή μετά!

Α. Τσουρουκίδης: «Κανείς δεν έχει δικαιολογία να πει ότι δεν γνώριζε…»

Τέλος, ο Ανέστης Τσουρουκίδης υπογράμμισε ότι για να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν βάζουν τα διόδια στο πλέον ακατάλληλο σημείο, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν την πόλη της Καβάλας.

Παράλληλα, είπε ότι έχουν πλέον ενημερωθεί στο σύνολό τους οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας κι άρα κανείς δεν έχει δικαιολογία να πει ότι δεν γνώριζε. Ο κ. Τσουρουκίδης ανέφερε ακόμη ότι το μήνυμα που θα σταλεί θα πρέπει να είναι ηχηρό, ότι πλέον οι πολίτες της Καβάλας δεν θέλουν τα διόδια και την επιπλέον ρύπανση στην πόλη.