Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΓΝΚ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία από 21-2-2020 του νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ακολουθεί η αναβάθμιση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής.

Μέχρι το καλοκαίρι θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα δικέφαλη ΓΑΜΜΑ CAMERA DUAL SPECT με νέα, η οποία φέρει νέο υβριδικό σύστημα Τομογραφικής Κάμερας – Αξονικού Τομογράφου 16 slices (SPECT-CT), για διενέργεια σπινθηρογραφημάτων.

Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ ΑΜΘ 2014-2020. Η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναδείχθηκε ο ανάδοχος. Την σύμβαση με την μειοδότρια εταιρεία υπέγραψε ο νέος διοικητής του ΓΝΚ Ντίνος Κλειτσιώτης την 30-1-2020.

Το συγκεκριμένο σύστημα Τομογραφικής Κάμερας – Αξονικού Τομογράφου 16 slices, είναι το πρώτο που εγκαθίσταται στο Νοσοκομείο της Καβάλας και δεν υπάρχει ακόμη ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε φυσικά και στην ΠΑΜΘ. Πρόκειται για εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες διαγνωστικές από το Νοσοκομείο υπηρεσίες με σπινθηρογραφήματα.

Διαφημίσεις