Στο αντίθετο ρεύμα στον κόμβο του Αγίου Σίλα εισήλθε το πρωί της Τρίτης (10/7) λίγο πριν τις 9.30’ Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε.

Πιο συγκεκριμένα το όχημα κινούνταν επί της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα. Ο οδηγός βγήκε στην έξοδο του Αγίου Σίλα και μόλις έφτασε στον ισόπεδο κόμβο (δίπλα στη μονή) αντί να κινηθεί δεξιά και να προχωρήσει είτε προς Δράμα (αριστερά) είτε προς Καβάλα (δεξιά) κινήθηκε προς τα αριστερά, παρακάμπτοντας τη ρυθμιστική πινακίδα που δείχνει υποχρεωτική κατεύθυνση δεξιά και μπήκε στο ρεύμα στο οποίο κινούνται τα οχήματα από Αμυγδαλεώνα προς Καβάλα, αλλά και αυτά που εισέρχονται στην Εγνατία Οδό για να κινηθούν προς Ξάνθη.

Ευτυχώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνταν προς Καβάλα κατάλαβαν το λάθος του οδηγού της Mercedes, έκοψαν ταχύτητα και του έδωσαν τη δυνατότητα να κάνει όπισθεν και να συνεχίσει προς Καβάλα

Οδηγοί τριών οχημάτων που περίμεναν στα φανάρια για να στρίψουν προς Καβάλα άρχισαν να κορνάρουν στον οδηγό, ο οποίος όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, είχε φτάσει πλέον στη μέση του δρόμου!

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνταν προς Καβάλα κατάλαβαν το λάθος του οδηγού της Mercedes, έκοψαν ταχύτητα και του έδωσαν τη δυνατότητα να κάνει όπισθεν και να συνεχίσει προς Καβάλα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Το συγκεκριμένο όχημα δεν έφερε πινακίδες ξένης χώρας, ώστε να πει κάποιος ότι ο οδηγός του είτε δεν γνώριζε είτε ότι μπερδεύτηκε, αλλά έφερε πινακίδες όμορης περιφερειακής ενότητας! Επειδή λοιπόν συμβαίνουν και αυτά τα περιστατικά χρειάζεται προσοχή απ’ όλους και μάτια κυριολεκτικά 400!