Μια κατ’ επανάληψη απάτη με τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Γιάννης Πάιδας: Η κυβέρνηση υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη της εκλογικής συντριβής, εξαγγέλλει τα πάντα για να σώσει ό,τι μπορεί.

Για προεκλογική αντεπίθεση της κυβέρνησης, πιθανόν λόγω της διαγραφόμενης ήττας της στις εθνικές εκλογές, έκανε λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γιάννης Πάιδας, σχολιάζοντας τις χιλιάδες προσλήψεις που επίκεινται τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα αφορά προσλήψεις πάνω από 15.000 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή σε βάθος τριετίας, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δηλώσεις Χαρίτση – Ξενογιαννακοπούλου

«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες «θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές». Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επαναλαμβάνοντας ότι θα τηρηθεί ο κανόνας μια πρόσληψη για μια αποχώρηση.

«Τώρα ερχόμαστε σε μια copyright κατάσταση με την κ. Ξενογιαννακοπούλου να εξαγγέλλει ξανά προσλήψεις για το τέλος του 2019»

«Είναι μια προεκλογική αντεπίθεση, η οποία άρχισε από τώρα και θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο, αν έχουμε τότε εκλογές ή μέχρι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο που θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής τους. Παρά την πίεση που έχουμε ασκήσει στην κ. Ξενογιαννακοπούλου να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αριθμό ανά υπουργείο, όπως κάναμε και από το 2018, η κ. Γεροβασίλη πριν έναν χρόνο μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας δώσει όλο τον προϋπολογισμό των προσλήψεων του 2018 συν τι προσλήψεις έγιναν το 2017. Φυσικά δεν μας απέστειλε τίποτα από τα παραπάνω. Τώρα ερχόμαστε σε μια copyright κατάσταση με την κ. Ξενογιαννακοπούλου να εξαγγέλλει ξανά προσλήψεις για το τέλος του 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Δεν είναι δυνατόν εμείς να πειστούμε από αυτές τις εξαγγελίες για προσλήψεις – Αυτό είναι μια κατ’ επανάληψη απάτη»

«Είναι αυτονόητο ότι μια κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη μιας προεκλογικής κατάστασης που απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα εξελιχθεί σε εκλογική συντριβή, προσπαθεί, εξαγγέλλοντας τα πάντα να σώσει ό,τι μπορεί. Δεν είναι δυνατόν εμείς να πειστούμε από αυτές τις εξαγγελίες για προσλήψεις που είναι για το τέλος του 2019, όταν μάλιστα αυτή η κυβέρνηση σίγουρα δεν θα έχει την εξουσία, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη και μάλιστα κατηγορώντας τους ότι δεν θα τις κάνουν ενώ αυτοί τις είχαν προετοιμάσει. Αυτό είναι μια κατ’ επανάληψη απάτη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πάιδας.

«Πάντως όλα αυτά που ακούμε είναι παντελώς προεκλογικά»

«Ειδικά στο θέμα των προσλήψεων σε υγεία και παιδεία εμείς στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το έχουμε βάλει ως πρωταρχικό σκοπό, γιατί είναι οι δυο σημαντικοί άξονες της δημόσιας ζωής, όπου δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ευοίωνο μέλλον. Αν βάλουμε κι άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης όπου η υποστελέχωση είναι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και 40%, όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, οι  κοινωνικές δομές και τα ασφαλιστικά ταμεία, το πρόβλημα είναι ακόμη οξύτερο. Πάντως όλα αυτά που ακούμε είναι παντελώς προεκλογικά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.