Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μειωμένη προς το παρόν η ζήτηση για φοιτητική στέγη στην Καβάλα

Ιορδάνης Αγγελιάδης: Ένα 20% διαμερισμάτων από τα airbnb πιθανόν θα επιστρέψουν στην μακροχρόνια μίσθωση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μειωμένη, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων ετών, είναι η ζήτηση για φοιτητική στέγη στην πόλη της Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο», ο σύμβουλος ακινήτων, Ιορδάνης Αγγελιάδης.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που θίγει ο κ. Αγγελιάδης, είναι αυτό των τιμών στα διαμερίσματα προς ενοικίαση σε φοιτητές, με τους γονείς να συνεχίζουν να προτιμούν αυτά στο κέντρο της Καβάλας, ζητώντας όμως χαμηλότερες τιμές.

«Ο κόσμος πλέον ζητά χαμηλότερες τιμές στα ενοίκια. Βλέπουμε δηλαδή ότι το πλαφόν πολλών να είναι έως 250 ευρώ…»

«Έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου η κίνηση για τη ζήτηση της φοιτητικής κατοικίας στην πόλη μας, όμως αυτό που φάνηκε τις πρώτες δέκα ημέρες είναι ότι η ζήτηση είναι αρκετά μειωμένη. Δηλαδή δεν έχουμε τον όγκο της ζήτησης των προηγούμενων ετών, όπου τις πρώτες δέκα ημέρες είχαμε ένα ξέσπασμα για να κλείσουν σπίτια για τα παιδιά τους. Ένα δεύτερο θέμα είναι αυτό των τιμών. Ο κόσμος πλέον ζητά χαμηλότερες τιμές στα ενοίκια. Βλέπουμε δηλαδή ότι το πλαφόν πολλών να είναι έως 250 ευρώ. Οι τιμές των 300 ευρώ που υπάρχουν στο κέντρο, δικαιολογούνται βέβαια με την έννοια ότι τα προσφερόμενα ακίνητα που βρίσκονται ειδικά στο κέντρο, τα περισσότερα είναι επιπέδου airbnb, έχουν τα πάντα μέσα είναι πλήρως ανακαινισμένα και για αυτόν τον λόγο έχουν αυτές τις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Αγγελιάδης.

Χαμηλότερες οι τιμές σε σπίτια κοντά στο ΤΕΙ, ωστόσο οι γονείς δεν τα προτιμούν – Δεν αποκλείει ο Ι. Αγγελιάδης αύξηση της ζήτησης για φοιτητική στέγη μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου

Κι ενώ πολλοί είναι οι γονείς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλότερα ενοίκια, εντούτοις, σύμφωνα πάντα με τον Ιορδάνη Αγγελιάδη, δεν ψάχνουν σπίτι για τα παιδιά τους πάνω στο Τ.Ε.Ι. όπου οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές και το κτηριακό απόθεμα είναι πολύ νεότερο απ’ ό,τι στα σπίτια του κέντρου.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θεωρεί ότι η ζήτηση για φοιτητική στέγη μπορεί να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ο σύμβουλος ακινήτων απάντησε: «Ναι, μπορεί να σημειωθεί αύξηση, διότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχει ζήτηση. Απλά φέτος υπάρχει μια διαφοροποίηση στην κατανομή της ζήτησης που στις προηγούμενες χρονιές καταγράφονταν το πρώτο χρονικό διάστημα. Άρα ενδεχομένως αυτή η ζήτηση να έχει χαρακτηριστικά πιο ισοδύναμα για το επόμενο χρονικό διάστημα, να καταμεριστεί δηλαδή πιο ισοδύναμα, αλλά κάτι τέτοιο θα το δούμε σε κάθε περίπτωση».

Από το airbnb ενδεχομένως ένα 20% διαμερισμάτων θα επιστρέψουν στην μακροχρόνια μίσθωση, οπότε θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φοιτητική στέγη

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια για φοιτητική στέγη, ο κ. Αγγελιάδης απάντησε: «Υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια, είναι αρκετά. Να σημειώσουμε βέβαια ότι και από το airbnb ενδεχομένως ένα 20% διαμερισμάτων θα επιστρέψουν στην μακροχρόνια μίσθωση, οπότε θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φοιτητική στέγη».

Καταληκτικά, ο κ. Αγγελιάδης υπογράμμισε το γεγονός ότι παραμένει έντονο το θέμα της ζήτησης οικογενειακής στέγης ή κατοικίας που δεν αναφέρεται σε φοιτητές, με δυο ή τρία υπνοδωμάτια, με την απάντηση να είναι ότι πλέον στην πόλη της Καβάλας δεν υπάρχουν τέτοιες κατοικίες προς διάθεση.

spot_img

Διαφημίσεις