Μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιστορικών Λουτροπόλεων το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων

Ημέρα:

Το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων βρίσκεται πλέον στο χάρτη των σημαντικότερων προορισμών ιαματικού τουρισμού της Ευρώπης, αφού έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιστορικών Λουτροπόλεων EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η προσπάθεια ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας τον Μάρτιο του 2015, οπότε και έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με την εκπρόσωπο της ΕΗΤΤΑ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2015, με τη στενή συνεργασία του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, ο Δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, υπέβαλλε πλήρη φάκελο υποψηφιότητας στον EHTTA. Στις 21 Ιανουαρίου 2016 στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Οργανισμού κ. Paul Simons, εισηγήθηκε θετικά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο για το φάκελο υποψηφιότητας του Δήμου Καβάλας.

Το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας θα γίνει επίσημο, πλέον, μέλος στο επόμενο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού που έχει προγραμματιστεί από τις 13 έως τις 15 Απριλίου στο Karlovy Vary της Τσεχίας.

Μετά την εισδοχή του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών στην EHTTA ως associate member στις αρχές του 2015, το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων είναι η τρίτη κατά σειρά λουτρόπολη της Ελλάδας που γίνεται δεκτή ως active member, αφού λίγους μήνες νωρίτερα έγιναν αποδεκτές οι υποψηφιότητες του Λουτρακίου και των Λουτρών Πόζαρ. Να σημειωθεί πως τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων είναι η μοναδική λουτρόπολη που διαθέτει και ιαματικό πηλό σε όλον τον Οργανισμό.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπό πως η συμμετοχή στο συγκεκριμένο Οργανισμό, δημιουργεί δεσμούς των φορέων και των διαχειριστών της υποδομής που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας με  ισχυρούς κύκλους επιρροής σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας πρόσβαση σε ευρύτερες στρατηγικές προώθησης, οργάνωσης, συνεργασίας και διατήρησης της ιστορικής αξίας των λουτροπόλεων ως τουριστικό και εμπορικό προϊόν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στον δήμο Θάσου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Βασιλικού ο...

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...