Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Καταχρηστικός ο ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο της ΒΦΛ

Ημέρα:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Καβάλας για την πρωτοβουλία στήριξης του εργοστασίου λιπασμάτων και τη σύσκεψη τοπικών φορέων που πραγματοποίησε την Τρίτη (2/4)», τόνισε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

«Όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όπως συνέβη και την περίοδο που ήμουν υπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Κρατήσαμε ανοιχτό το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, γιατί τότε οι τράπεζες είχαν βάλει όρο ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν και τα δυο, με αποτέλεσμα να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Στην Καβάλα σώθηκαν οι θέσεις εργασίας στα λιπάσματα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καλαντζής.

Η παρουσία των εργοστασίων λιπασμάτων και πετρελαίων κράτησαν ζωντανή την τοπική και εθνική οικονομία

«Αυτό έγινε κι όταν σταθήκαμε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια, το 1999 με τη διοίκηση του σωματείου του Βαγγέλη Παππά και τον τότε υπουργό, τον κ. Βενιζέλο που οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και με νέα ιδιοκτησία. Έτσι συνολικά διατηρήθηκαν περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στα δυο εργοστάσια και φυσικά πολύ περισσότερες για όσους συνεργάζονται με αυτά. Η παρουσία και των δυο εργοστασίων βοήθησαν και συνεχίζουν να το κάνουν την τοπική και εθνική οικονομία», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Καλαντζής.

«Υπάρχει οδηγία της Ε.Ε. που λέει ότι δεν μπορεί βιομηχανίες, όπως είναι τα λιπάσματα, που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη, το φυσικό αέριο να τους επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης…»

«Τώρα, όσον αφορά το θέμα που έχει ανακύψει, πρέπει κάποτε να τελειώνουμε και να σοβαρευτούμε. Είναι μια οικονομική διαφορά μεταξύ δυο εταιρειών, Δ.ΕΠ.Α. και λιπασμάτων. Το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, όπου έχουν προσφύγει και οι δυο και αναμένουμε την απόφαση. Υπάρχει οδηγία της Ε.Ε. που λέει ότι δεν μπορεί βιομηχανίες, όπως είναι τα λιπάσματα, που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φυσικό αέριο, να τους επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Το δικαστήριο λοιπόν θα αποφανθεί», τόνισε ακολούθως ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλώσεις σε σχέση με την υπόθεση Πετσίτη

«Αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα από αυτό που η Νέα Δημοκρατία έχει σηκώσει και μιλάω για την υπόθεση Πετσίτη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να δικαιολογήσει πως λόγω της σχέσης του με τον πρωθυπουργό και τον εκ δεξιών αυτού τον υπουργό Ν. Παππά, βρέθηκε ξαφνικά από σερβιτόρος να έχει εκατομμύρια και να εμπλέκεται σε όλες τις υποθέσεις που έχουν σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ορθώς πράττει η Νέα Δημοκρατία και καλεί τον πρόεδρο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να μας πει που βρίσκεται ο έλεγχος αυτού του κυρίου που βρέθηκε ξαφνικά να το παίζει διαμεσολαβητής σε επιχειρήσεις», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον “Ε” ο κ. Καλαντζής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποδοχώρι: Το κριάρι σκότωσε την 68χρονη κτηνοτρόφο;

Το σενάριο να σκότωσε το κριάρι την 68χρονη γυναίκα από το...

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για τον θάνατο του Θόδωρου Ταβλαρίδη

Σχετικά με τον θάνατο του Θόδωρου Ταβλαρίδη (διαβάστε https://kavalawebnews.gr/sas-endiaferoun/prosopa/nekros-anasyrthike-apo-tin-thalassa-o-cheirourgos-thodoros-tavlaridis/)...

Νεκρός ανασύρθηκε από την θάλασσα ο χειρουργός Θόδωρος Ταβλαρίδης

Νεκρός ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή της Ασπροβάλτας ο...

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους Στη φάση...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...