spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: Το “τελευταίο αντίο” στον “Μητσάρα”

Ημέρα:

Σε κλίμα άφατου πένθους και συγκίνησης έγινε σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του 70χρονου παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Παρίδη, στην γενέτειρα του, τον Άγιο Ανδρέα Καβάλας. 

Την νεκρώσιμη ακολουθία και την εν συνεχεία ταφή του νεκρού, παρακολούθησαν όλοι σχεδόν οι συμπαίκτες του στην ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ που κατέκτησε τρεις τίτλους στην δεκαετία του ’70, αλλά και μεταγενέστεροι του βετεράνοι ποδοσφαιριστές, πλήθος φιλάθλων, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων του νομού Καβάλας, όπου θήτευσε και σαν προπονητής ποδοσφαίρου, αρχές του Νομού, φίλοι και συγγενείς.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από την ΠΑΕ Καβάλα, την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, από παλιούς συμπαίκτες του, από τους Συλλόγους Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και της Καβάλας, από τον Σύλλογοι Πρακτόρων Προ-Πο Καβάλας, από φορείς και συγγενείς του. Από νωρίς η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα είχε κατακλυστεί από ανθρώπους του ποδοσφαίρου ενώ επικηδείους εκφώνησαν ο τέως ΓΓΑ Γιώργος Λυσσαρίδης εκπροσωπώντας τους Βετεράνους Ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και ο Δημοσιογράφος Ντίνος Καραμητρούσης για λογαριασμό του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΜΘ.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, οι συμπαίκτες του εκλιπόντος, αλλά και γενικώς βετεράνοι του «Δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης, Κούδας, Λέανδρος, Σαράφης, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Φορτούλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης Κούλης, Ορφανός, Λάζος, Χατζηαντωνίου, Μαλιούφας, Τσιλιγκιρίδης, Λαγωνίδης, Αλεξανδρίδης, Πουλασιχίδης, Καλιφούλης, Σπανδωνίδης, Παπαχριστούδης, Χαραλαμπίδης, Γρηγόρης Μαχαιρίδης, βετεράνοι ομάδων της Καβάλας, όπως ο Κώστας Λιόλιος, ο πρώην πρόεδρος της Καστοριάς Γιώργος Χαλκίδης, παράγοντες, διαιτητές και άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής, που επίσης υπηρέτησε για σειρά ετών ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής.

Την συνοδεία της σωρού του Δημήτρη Παρίδη, ανέλαβαν οι βετεράνοι συμπαίκτες του, μεταφέροντας το φέρετρο στους ώμους τους υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας, που με πένθιμα ποντιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια για τον προσφυγικό ΠΑΟΚ φόρτιζε συγκινησιακά την ατμόσφαιρα. Ο νεκρός τυλιγμένος με την σημαία του ΠΑΟΚ και πάνω του την ίδια ασπρόμαυρη φανέλα που φορούσε πριν 45 και πλέον χρόνια με το Νο 7, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία του μέσα σε κλίμα οδύνης από τους οικείους του και απέραντης θλίψης από τους συμπαίκτες και φίλους του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ επικοινωνίας τέκνου, επιβάλλει συμμόρφωση της Ελλάδος εδώ και τώρα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ αναφορικά...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας

«Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας για...

ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι...

Εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), η Περιφερειακή Ενότητα...

Η Καλαμίτσα ανήκει στον Δήμο μας βροντοφώναξε η νεολαία της Καβάλας

Παλαιές ένδοξες ημέρες, αναβίωσε στην ακτή της Καλαμίτσας η...

Οι απόφοιτες Α΄του Γυμνασίου Θηλέων Καβάλας του 1973 συναντήθηκαν μετά από 50 χρόνια

Το Σάββατο 23/9/23 το βράδυ βρεθήκαμε στην ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της...

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...