ΚΑΒΑΛΑ: Ιδιαίτερα μικρή η συμμετοχή στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Μέλη του Π.Α.ΜΕ. ανήρτησαν πανό.

Ημέρα:

Ιδιαίτερα μικρή ήταν η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων της Καβάλας στην σημερινή 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο της αντίδρασης της στο τρίτο μνημόνιο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Λίγα ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του διοικητηρίου, όπου και μέλη του Π.Α.ΜΕ. ανήρτησαν πανό.

«Μετά από πέντε χρόνια μνημονίων λιτότητας, τα οποία μας έχουν πάει πολύ πίσω, δυστυχώς έρχεται και το τρίτο μνημόνιο, που είναι το πιο δύσκολο, που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα καταστρέψει όλη την ελληνική κοινωνία, διότι δεν αγγίζει μόνο εμάς στον δημόσιο τομέα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Τάσος Ιωαννίδης.

«Αισθανόμαστε απογοητευμένοι…»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αντισταθούν για άλλη μια φορά, ενάντια στις πολιτικές αυτές.

«Θα πρέπει να αγωνιστούμε και να πούμε ένα μεγάλο «όχι», το οποίο μάλιστα το είπε τις προηγούμενες ημέρες ο ελληνικός λαός, αλλά δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι το εξέλαβαν σαν «ναι». Αισθανόμαστε απογοητευμένοι από την όλη κατάσταση. Θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αλλά δεν θέλουμε τα μνημόνια αυτά. Οι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα σε πολλά διλήμματα και είναι απογοητευμένοι. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πιστεύω κι άλλες κινητοποιήσεις», ανέφερε ο Τάσος Ιωαννίδης.

«Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση προσέφερε καλές υπηρεσίες στο κεφάλαιο»

Εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ. ο Βασίλης Ποιμενίδης δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Και με αυτό το μνημόνιο πολλαπλασιάζονται τα βάρη που μας είχαν φορτώσει τα δυο προηγούμενα. Και αυτή η δήθεν αριστερή κυβέρνηση που σε πολλούς έδωσε φρούδες ελπίδες, όχι φυσικά στο Π.Α.ΜΕ., πρόσφερε καλές υπηρεσίες στο κεφάλαιο συνολικά, διότι έκανε μια συνθηκολόγηση, όπως είπε και ο Π. Καμμένος και την έντυσε με δήθεν αριστερά συνθήματα, με την μάσκα της αξιοπρέπειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πλέον ξεκάθαρα το πρόσωπό της. Πάντα ήταν αντιλαϊκή, αλλά τώρα δείχνει ότι αποτελεί μια ένωση διακρατική που έχει μεγαλοεπιχειρηματίες, τοκογλύφους και οικονομικούς εγκληματίες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα αυξήσουν τα δικά τους κέρδη, πατώντας πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο λαός πρέπει να το πάρει απόφαση και να καταλάβει ότι για να έχουμε δικαιώματα, παραμένοντας μέσα στην Ε.Ε., δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να παλέψουμε για άμεση αποδέσμευση εδώ και τώρα, με μονομερή διαγραφή του χρέους και να παλέψουμε για μια ανάπτυξη με τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας παρουσιάζουν ότι θα έχουμε με το πακέτο Γιουνκέρ.

Η λύση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την ανασύνταξη του κινήματος και την πάλη του, που θα λάβει πραγματικά εμπόδια και βεβαίως το σύνθημα της αντεπίθεσης».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...