Θα μπορούσε να είναι σενάριο από ταινία, είναι όμως μία αληθινή ιστορία, από αυτές  που υπάρχουν χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και δεν μαθαίνονται ποτέ. Άλλες δεν έχουν ευτυχή κατάληξη, δεν υπάρχει συνάντηση ή επανένωση, είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος, είτε από το πέρασμα των χρόνων. Άλλες πάλι, όπως αυτή του μικρού Σέρβου, του Γιόβαν Σκρμπιτς (Jovan Skrbic), έχουν.

Το Σάββατο το μεσημέρι, δεχτήκαμε ένα μήνυμα στο KavalaWebNews (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο https://kavalawebnews.gr/eidiseis/epikairotita/καβαλα-αναζητά-την-οικογένεια-που-τον/) που μας εξηγούσε την ιστορία που διαδραματίστηκε τα Χριστούγεννα του 1995, και την ανάγκη να βρει ο Γιόβαν την οικογένεια που τον φιλοξένησε.

Γράφουμε την λέξη ανάγκη, γιατί πρέπει να έχει την ανάγκη κάποιος πραγματικά και τη δύναμη για να κάνει κάτι τέτοιο. Να αναζητήσει δηλαδή την οικογένεια που τον φιλοξένησε και να της πεις ένα ευχαριστώ, για την οικογενειακή θαλπωρή που πήρε στην παιδική σου ηλικία, και που δεν ξέχασε ποτέ.

Έτσι λοιπόν, χάρη στη δύναμη του Facebook και στο φιλότιμο του κόσμου που προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Γιόβαν να βρει την οικογένεια που τόση αγάπη τον φιλοξένησε τα Χριστούγεννα του 1995, η επανένωση έγινε, έστω και μέσω Facebook αρχικά, και δεν αποκλείεται η επόμενη επίσκεψη του 30χρονου σήμερα Γιόβαν στην Καβάλα, να είναι για διακοπές παρέα με την οικογένεια που τον φιλοξένησε.

Το KavalaWebNews μέσα από το μικρό αυτό κείμενο θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εσάς που συμμετείχατε για αναζήτηση της οικογένειας και για τις πληροφορίες που μας δώσατε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ιβάνα Στανόγιεβιτς για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.

Τέλος, σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας δεν θα αναφέρουμε τα ονόματα τους, ελπίζοντας πως, όταν με το καλό συναντηθούν και πάλι όλοι μαζί, να μας χαρίσουν μια όμορφη φωτογραφία γεμάτη αγάπη και χαμόγελα.

Γιάννης Σιαπέρας  

Υ.Γ.: Το θέμα έγινε γνωστό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βοσνία. Το Πρώτο Θέμα και η Telegraf ήτανε από τις πρώτες που ανέδειξαν το θέμα και τους ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά τους στο KavalaWebNews.gr