Στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (5/12), κλιμάκιο των »Γιατρών του Κόσμου», παρέχοντας  δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Όπως τόνισε με δηλώσεις της στον »Ενήμερο» η εκπρόσωπος των »Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα Άννα Γιοβανιού, η προσέλευση των πολιτών ήταν απόλυτα ικανοποιητική, αφού από τις 9 το πρωί μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι εξετάστηκαν 50 άτομα (από 25) από τους δυο γιατρούς, οφθαλμίατρο και γυναικολόγο.

»Είναι πολύ ευχαριστημένος ο κόσμος που ήρθε εδώ για να εξεταστεί. Μας λένε τα καλύτερα…»

»Μια ακόμη αποστολή των »Γιατρών του Κόσμου» στη βόρεια Ελλάδα, με την κινητή μονάδα και με πολλές ειδικότητες γιατρών, που ξεκίνησαν από την Ροδόπη, συνέχισαν στο Κ.Υ. Παρανεστίου και σήμερα βρέθηκαν στην Καβάλα. Ήταν μεγάλη η προσέλευση του κόσμου από το πρωί για να εξεταστούν από την οφθαλμίατρο την κ. Σαλονικιού και τον γυναικολόγο τον κ. Μπαρμπαγιάννη. Είναι πολύ ευχαριστημένος ο κόσμος που ήρθε εδώ για να εξεταστεί. Μας λένε τα καλύτερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, για το γεγονός ότι πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό τους, σε ό,τι του ζητήσουν.

Την άνοιξη η επόμενη επίσκεψη των »Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα

Από την πλευρά του ο Θεοκλής Πιέρρος, γενικός συντονιστής των »Γιατρών του Κόσμου», επισήμανε στις δηλώσεις του: »Τα πήγαμε πολύ καλά, είναι άψογη η συνεργασία μας με την κ. Γιοβανιού. Ερχόμαστε δυο με τρεις φορές τον χρόνο στην περιοχή σας και κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Όσον αφορά γενικότερα τη δραστηριότητά μας, στην Αθήνα έχουμε ξενώνες και για ανήλικους μετανάστες και για Έλληνες άστεγους, στους οποίους το βράδυ δίνουμε φαγητό, κοιμούνται μέσα, κάνουν μπάνιο και το πρωί φεύγουν. Έχουμε επίσης πολυϊατρεία που δουλεύουν σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κατερίνη, Χανιά και Πάτρα και σχεδιάζουμε και στο Ηράκλειο. Επόμενη επίσκεψη μας στην Καβάλα είναι προς την άνοιξη και φυσικά όποτε χρειάζεται. Αν οργανωθεί από την περιφέρεια η Εβδομάδα Υγείας θα είμαστε κι εκεί παρόντες».