Αρκετά προβλήματα σε πολίτες, αλλά και επαγγελματίες, έχει δημιουργήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο βρισκόταν επί σειρά ετών στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων, κάτω από το ξενοδοχείο Galaxy AirOtel.

Από το πρωί της Δευτέρας (16/4) ο όγκος των πελατών της τράπεζας έχει διοχετευτεί στα υπόλοιπα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη της Καβάλας και δη σε αυτό της οδού Ομονοίας, το οποίο όμως διαθέτει ένα μόνο Α.Τ.Μ.

Ουρά έξω από το υποκατάστημα της Πειραιώς στην οδό Ομονοίας

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκώς μια ουρά (σχετική φωτογραφία) δέκα και πλέον ατόμων έξω από την τράπεζα, από πολίτες και επαγγελματίες που περιμένουν αρκετή ώρα μέχρις ότου εξυπηρετηθούν από το συγκεκριμένο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα αυτό απασχολεί ήδη και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, με αποτέλεσμα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να διευθετηθεί με κάποιο τρόπο, αν είναι εφικτό, το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το κλείσιμο του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος.

Β. Λεμονίδης: «Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου είναι να αναδεικνύει θέματα που απασχολούν τα μέλη του»

Το πρωί της Δευτέρας (16/4) μίλησε στο Kavala Web News για το θέμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου είναι να αναδεικνύει θέματα που απασχολούν τα μέλη του. Έτσι λοιπόν, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τους συναδέλφους μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων, ήταν η διοχέτευση του όγκου των συναλλαγών στα υπόλοιπα καταστήματα, ένα εκ των οποίων είναι κι αυτό της οδού Ομονοίας, το οποίο διαθέτει μόνο ένα Α.Τ.Μ.».

Επιστολή στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς θα στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα  

«Παρακολουθούμε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (16/4) μεγάλη κίνηση έξω από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, η οποία θα πολλαπλασιαστεί πιστεύω το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό εμείς αναλογιζόμενοι των ευθυνών μας απέναντι στα μέλη μας κάνουμε μια επιστολή, η οποία θα φτάσει μέχρι τα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε να επισημάνουμε τον προβληματισμό μας και να δούμε τι λύση μπορεί να βρεθεί. Νομίζω ότι με καλή συνεργασία μπορούν να βρεθούν λύσεις. Εμείς δεν έχουμε κανένα παράπονο όσον αφορά τους εργαζόμενους στην τράπεζα ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της που πραγματικά σε μεγάλη ένταση εργασίας εξυπηρετούν τους πελάτες τους και τους συναδέλφους μας», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Πλήγμα για την πόλη χαρακτήρισε ο Β. Λεμονίδης το κλείσιμο του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος

«Εμάς ο ρόλος μας είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα, να αναδεικνύουμε θέματα και νομίζω ότι για άλλη μια φορά πράξαμε το σωστό», επισήμανε ο Βασίλης Λεμονίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα που δεν θα ανοίξει ξανά.

«Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς είναι σίγουρα ένα πλήγμα για την πόλη, γιατί έχει διοχετευτεί η κίνηση πλέον στα Α.Τ.Μ. Καλό είναι να υπάρχει γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση των πελατών και να δει η τράπεζα το θέμα που έχει ανακύψει», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στο KWN, ο Βασίλης Λεμονίδης.