Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Κίνδυνος – θάνατος στους δρόμους οι διακινητές παράνομων μεταναστών

Νίκος Ίμβρος: Δεν υπολογίζουν τίποτα μπρος στο να φέρουν σε πέρας την «αποστολή» τους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η αυξανόμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα διέλευση μέσα από κατοικημένες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, οχημάτων που μεταφέρουν άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.

Για το θέμα μιλά στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, ο οποίος αναφέρεται ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συνάδελφοι του, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από τους διακινητές, που δεν υπολογίζουν τίποτα μπρος στο να φέρουν σε πέρας την «αποστολή» τους.

«Στην Εγνατία οι περισσότεροι από τους διακινητές έχουν αντιληφθεί την παρουσία της Αστυνομίας και την αποφεύγουν, χρησιμοποιώντας αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους ακόμη και κατοικημένες περιοχές…»

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό και το βλέπουν πλέον οι ίδιοι οι πολίτες στα χωριά τους, στις επαρχιακές κυρίως οδούς, διότι στην Εγνατία οι περισσότεροι από τους διακινητές έχουν αντιληφθεί την παρουσία της Αστυνομίας και την αποφεύγουν, χρησιμοποιώντας αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους ακόμη και κατοικημένες περιοχές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να είναι ακόμη μεγαλύτεροι. Το αστυνομικό δελτίο για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι σχεδόν καθημερινό για συλλήψεις τέτοιων διακινητών και ατόμων που δεν έπρεπε να εισέλθουν στη χώρα και να σκεφτεί κανείς ότι ο Έβρος έχει ενισχυθεί με πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μετά τα γεγονότα του Μαρτίου», επισημαίνει αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

«Υπάρχει μια διαδικασία από την πλευρά μας που τηρείται κατά γράμμα, ώστε να μην είμαστε αυτοί που θα προκαλέσουν κάποιον επιπλέον κίνδυνο ως προς την διαφυγή που επιδιώκουν οι διακινητές. Σκοπός του διακινητή είναι να ξεφύγει και θα το κάνει αυτό με κάθε τίμημα!»

«Επειδή η όλη διαδικασία έχει μετατοπιστεί σε χωριά και οικισμούς με δρόμους όπου όχι μόνο υπάρχει κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και πεζών, υπάρχει μια διαδικασία από την πλευρά μας που τηρείται κατά γράμμα, ώστε να μην είμαστε αυτοί που θα προκαλέσουν κάποιον επιπλέον κίνδυνο ως προς την διαφυγή που επιδιώκουν οι διακινητές. Οι άνθρωποι αυτοί δεν σταματούν πουθενά γιατί τα λεφτά που παίζονται είναι πολλά! Σκοπός του διακινητή είναι να ξεφύγει και θα το κάνει αυτό με κάθε τίμημα! Δεν υπολογίζει αν εισέλθει σε κατοικημένη περιοχή, δεν υπολογίζει απότομες και επικίνδυνες στροφές και πολύ περισσότερο τις ανθρώπινες ζωές που κουβαλάει ο ίδιος και τις έχει στοιβαγμένες μέσα σε ένα όχημα», σημειώνει στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι ακόμη και χωρίς να τους ακολουθεί η Αστυνομία, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι διακινητές, ο τρόπος που προσπαθούν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό και η οδήγηση που κάνουν είναι άκρως επικίνδυνη και για τους χρήστες των οδών…»

«Όταν λοιπόν δεν υπολογίζει όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί και ανάλογα. Γι’ αυτό και τηρούμε τους κανόνες, κρατάμε αποστάσεις και δεν πιέζουμε καταστάσεις. Σκοπός μας είναι να τον ακολουθήσουμε σε σχετική απόσταση και να μην τον αφήσουμε φυσικά να φύγει, ούτε όμως να τον πιέσουμε να κάνει κάποιο επιπλέον λάθος. Ωστόσο η πραγματικότητα έχει δείξει ότι ακόμη και χωρίς να τους ακολουθεί η Αστυνομία, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι διακινητές, ο τρόπος που προσπαθούν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό και η οδήγηση που κάνουν είναι άκρως επικίνδυνη και για τους χρήστες των οδών, για τους ίδιους και γι’ αυτούς που μεταφέρουν», τονίζει καταληκτικά για το θέμα ο Νίκος Ίμβρος.

spot_img

Διαφημίσεις