Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Κάλεσμα για στήριξη των «οκτώ» στη δίκη της Πέμπτης (12/7)

Ημέρα:

Κάλεσμα στους πολίτες της Καβάλας να στηρίξουν τους οκτώ κατηγορούμενους για την υπόθεση του ΤΑΡ, στη δίκη που έχει οριστεί στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/7), απηύθυναν ο δήμος, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της όδευσης του αγωγού, εκπρόσωποι εργαζομένων και φορέων, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης (11/7).

«Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ήταν μια ευθεία επίθεση για εμάς, εναντίον και του δήμου Καβάλας, όχι μόνο των πολιτών και των αγροτών. Δεν έχει γίνει πουθενά να έχουν συλληφθεί τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κι ένας πρόεδρος κοινότητας. Για ποιο λόγο; Πήγαν για να κάνουν το καθήκον τους. Να φροντίσουν τους συνδημότες μας και να έχουν τον νου τους. Το θεωρήσαμε σημαντικό αυτό που έγινε και θα τα πούμε στο δικαστήριο την Πέμπτη», τόνισε στη σύντομη δήλωσή της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

 Γ. Γραμμένος: Ημέρα κρίσης η Πέμπτη που σηματοδοτεί πολλά πράγματα

«Νομίζω ότι η Πέμπτη είναι μια μέρα κρίσης, που σηματοδοτεί πολλά πράγματα και κυρίως τον κοινό αγώνα που δίνουν δήμος, δημότες, φορείς και σύλλογοι, για να αποτρέψουμε αφενός την καταδίκη των αδίκως συλληφθέντων συμπολιτών μας, αφετέρου να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πρόβλημα της κοινωνίας της Καβάλας και των Φιλίππων σχετικά με την όδευση του αγωγού ΤΑΡ, για τον οποίο επιμένουμε ότι η μόνη λύση για να προχωρήσει το έργο είναι η αλλαγή όδευσης», σημείωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

Λ. Κωταϊδης: «Στα πρόσωπα των οκτώ αυτών ανθρώπων γίνεται προσπάθεια να δικαστεί και να καταδικαστεί όλη η κοινωνία της Καβάλας, με μόνο στόχο την τρομοκράτηση»

Ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων Λευτέρης Κωταϊδης στη δήλωση του υπογράμμισε:

«Στα πρόσωπα των οκτώ αυτών ανθρώπων γίνεται προσπάθεια να δικαστεί και να καταδικαστεί όλη η κοινωνία της Καβάλας, με μόνο στόχο την τρομοκράτηση και το να κάνουμε πίσω. Η αλήθεια κρύβεται όμως σε όλες τις παράνομες διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ώστε να πάρουν άδεια για να επιβάλουν μια συγκεκριμένη χάραξη που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα αυτών που κατασκευάζουν τον αγωγό και κανέναν άλλο. Η καταστροφή που θα επέλθει στο μέλλον στο περιβάλλον θα είναι μη αναστρέψιμη. Η αγωνία μας είναι πως μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για να αποδείξουν την νομιμότητά τους. Για εμάς έχουν υποκλέψει τις άδειες από το κράτος και επέβαλαν μια χάραξη που θα φέρει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον. Θέλουμε να γίνει ο αγωγός, αλλά με ορθό τρόπο. Από τους φιλοξενούμενους (του ΤΑΡ) καλό θα ήταν να δείξουν ελάχιστη προσοχή στο περιβάλλον, στο οποίο δε δίνουν καμιά σημασία».

Τ. Ιωαννίδης: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι…»

Ο πρόεδρος του τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης επισήμανε: «Μετά τη σύλληψη των οκτώ συμπολιτών μας το προηγούμενο διάστημα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ήταν μια ενέργεια που καταδικάστηκε από όλους. Καλούμε όλο τον λαό της Καβάλας να παραστεί στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούμε στους κατηγορούμενους κι ουσιαστικά σε όλους τους πολίτες, γιατί η κάθε ενέργεια που γίνεται αποσκοπεί κάπου αλλού. Εύλογα δημιουργούνται δυο ερωτήματα. Αυτό είναι το κράτος δικαίου; Αυτή είναι η δημοκρατία μας; Έτσι θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα; Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, ώστε να πάρουν το μήνυμα της Καβάλας, ότι είναι μια αδικία που γίνεται απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία».

Φ. Πούλος: «Προτείνουμε, αν υπάρχει δυνατότητά, να κλείσουν τα καταστήματα, για να μπορέσουμε να είμαστε όσοι περισσότεροι στο δικαστήριο»

Ο Φώτης Πούλος, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων σημείωσε: «Η συμπαράστασή μας είναι δεδομένη και στους οκτώ συλληφθέντες. Δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τον αγώνα τους. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις αντιδράσεις που υπάρχουν στους πολίτες και στους κατοίκους της περιοχής μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν όπως μπορούν. Προτείνουμε, αν υπάρχει δυνατότητά, να κλείσουν τα μαγαζιά τους για να μπορέσουμε να είμαστε όσοι περισσότεροι στο δικαστήριο για αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους που εκπροσωπούν όλη την Π.Ε. Καβάλας».

Κ. Γερακίνης: «Δεν φοβόμαστε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν αυτές οι πρακτικές αναπάντητες»

Τέλος, ο Κώστας Γερακίνης, πρόεδρος των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Καβάλας δήλωσε: «Εμείς πάγια υποστηρίζουμε τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας. Όλο αυτό το σκηνικό μας φέρνει στη μνήμη πολλές περιπτώσεις που ζήσαμε ως τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού όλων όσοι αντιστέκονται στα συμφέροντα του ΤΑΡ. Είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες πρακτικές. Θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι και γι’ αυτό θα κάνουμε στάση εργασίας αύριο από τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να πούμε ότι δεν φοβόμαστε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν αυτές οι πρακτικές αναπάντητες».

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρξει καταδίκη των οκτώ, απάντησε: «Σε περίπτωση καταδίκης νομίζω ότι αυτό θα οξύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και πλέον οι αντιδράσεις μπορεί να είναι και ανεξέλεγκτες».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...