Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Θ. Τσαϊρίδης: Είναι δουλειά της Αστυνομίας να κυνηγάμε ποιος φορά μάσκα και ποιος όχι;

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Υπάρχει δυσφορία των πολιτών απέναντι στους αστυνομικούς και αυτή έχει ως αιτία την εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, τονίζει σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Δεν είναι αστυνομία αυτό το πράγμα. Να κυνηγάμε ποιος φορά μάσκα και ποιος όχι. Να μας απαλλάξουν απ’ αυτό για να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνει η αστυνομία. Εδώ και ένα χρόνο μας βλέπουν οι πολίτες και στρίβουν στο δρόμο για να μην τους βάλουμε πρόστιμο. Είναι η δουλειά μας εμάς να κυνηγάμε τις μάσκες, να κυνηγάμε εάν έχει στείλει μήνυμα η γιαγιά ή ο παππούς ή εάν το σούπερ μάρκετ που πάει είναι ένα ή δύο χιλιόμετρα ή αν πρέπει κάποιος να πάει να πάρει τους γονείς του από κάπου που έκανε σεισμό, να τον ελέγχω εγώ στα διόδια για το εάν πρέπει να πάει ή όχι; Είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας;», λέει ο κ. Τσαϊρίδης.

«Μας ζητούν να φέρνουμε πρόστιμα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε επίσης ότι «υπάρχουν υπηρεσίες, αστυνομικά τμήματα που έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς να κόβουν συγκεκριμένο αριθμό προστίμων, ανάλογα με την αύξηση των κρουσμάτων», ενώ καταλόγισε ευθύνες και στα ΜΜΕ τα οποία κάθε μέρα προβάλλουν συνεχώς τις κλήσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται. «Ο άλλος δεν έχει να φάει και ακούει καθημερινά να επιβάλλονται πρόστιμα εκατομμυρίων», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι τώρα δεν μιλούσαμε, ελπίζαμε ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά, πλέον, θα ειπωθούν όλα με το όνομά τους για να καταλάβει ο κόσμος αν φταίει η αστυνομία ή φταίνε αυτοί που ασκούν πολιτική. Ζητάμε να υπάρξει άμεση απεμπλοκή της αστυνομίας από τους ελέγχους covid. Δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός του μπαμπούλα. Να καθόμαστε στις στάσεις να δούμε αν φοράνε μάσκες ή έξω από καταστήματα για να δούμε αν τηρούν τις αποστάσεις. Δεν γίνεται δίπλα από κάθε πολίτη να είναι ένας αστυνομικός και να του λέει ‘φόρα μάσκα, αν δεν φορέσεις 300 ευρώ’ ή ‘γιατί βρίσκεσαι εδώ 300 ευρώ’. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Ο κ. Τσαϊρίδης καταλόγισε επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών στα δύο μεγαλύτερα κόμματα λέγοντας. «Έχουμε μπει στο στόχαστρο με την υπογραφή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ξεκάθαρα. Οι τελευταίες ομιλίες στη Βουλή και των δύο πολιτικών αρχηγών μάς έβαλαν στο στόχαστρο. ‘Ψεκάζετε συνταξιούχους’, λέει ο ένας, ‘ψεκάζετε πεντάχρονα παιδιά και μανάδες’, απαντά ο άλλος. Ποιος τα ψεκάζει και για ποιο λόγο;».

Πηγή: https://www.voria.gr

spot_img

Διαφημίσεις