Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Η Καβάλα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το πρωί της Παρασκευής (6/12) τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα, όπου τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία ξεκίνησε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου, δια μέσου των οδών Ομονοίας, Ίωνος Δραγούμη, της παραλιακής και στη συνέχεια μέσω της Κουντουριώτου, απ’ όπου και κατέληξε πίσω στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και η τοπική στρατιωτική ηγεσία και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Άγιος Νικόλαος (15 Μαρτίου 270 – 6 Δεκεμβρίου 343) είναι Μικρασιάτης άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ήταν επίσκοπος στα Μύρα της Λυκίας (Μικρά Ασία), γι’ αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος Μύρων, ενώ στη Δύση αναφέρεται και ως Νικόλαος του Μπάρι, καθώς στο Μπάρι βρίσκονται τα λείψανά του. Αποτελεί τον προστάτη των ναυτικών κι όλων όσων εργάζονται στη θάλασσα, γι’ αυτό και μετά τη λιτανεία της εικόνας του στην Καβάλα, ακολουθεί καθιερωμένη δεξίωση στο κεντρικό λιμάνι.

Διαφημίσεις