Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Η «Ανοιχτή Πόλη» έκοψε την πίτα της

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Τη βασιλόπιτά της έκοψε την Τετάρτη το βράδυ η δημοτική παράταξη του Κωστή Σιμιτσή “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ”. Παραβρέθηκαν δεκάδες φίλοι και μέλη της παράταξης δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα παρουσίας στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας.

Ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε στον Δήμο Καβάλας τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν δύσκολα εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. “Άλλαξαν απότομα όλα σχεδόν τα δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κόσμος άργησε να το συνειδητοποιήσει” σχολίασε αναφερόμενος ιδίως στη μεταβατική περίοδο του Καλλικράτη.

Επισήμανε πως όλα τα έργα που ολοκληρώνει η σημερινή δημοτική αρχή ανήκουν στην προηγούμενη διοίκηση, η οποία οραματίστηκε και ξεκίνησε να υλοποιεί ένα έργο αναμόρφωσης όλης της πόλης, παράλληλα με τις προσπάθειες στον κοινωνικό και στον πολιτιστικό τομέα. “Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι σήμερα”, τόνισε ασκώντας κριτική στην κ. Τσανάκα. “Ξεκίνησε με μνημειώδεις γκάφες, όπως αυτή με το μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων, και συνέχισε με παλινδρομήσεις σε θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η οδός Βενιζέλου, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, η όδευση του ΤΑΡ. Και δυστυχώς δεν επιβεβαίωσε την πολυδιαφημισμένη κοινωνική της ευαισθησία, ιδίως αφήνοντας άδειο όλο το χρόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο και αδιαφορώντας για τα καμένα σπίτια”.

Με τη διαπίστωση πως λείπει από τη σημερινή δημοτική αρχή ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον Δήμο Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής επανέλαβε τη δέσμευση πως η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ θα ασκεί σκληρή αλλά δίκαιη αντιπολίτευση χωρίς μηδενισμούς και ακρότητες αλλά με προτάσεις και συμβουλές. “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ευημερία των δημοτών και όχι η ελπίδα πως η διοίκηση θα πέσει από τα λάθη της ως ώριμο φρούτο” κατέληξε.

Το φλουρί έτυχε στην Τασούλα Ζλάτκου.

Το δώρο για το φλουρί ήταν δύο βιβλία των εκδόσεων “ΚΑΠΑ εκδοτική”, προσφορά των Κωνσταντίνου και Ιωάννη Τσίγκα. Ήταν τα κείμενα που γράφηκαν για το Φεστιβάλ Φιλίππων (“κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ήταν επίτευγμα της δικής μας παράταξης”, θύμισε ο Κωστής Σιμιτσής) και η πρόσφατη ποιητική συλλογή του γνωστού φαρμακοποιού Ζήση Βαπορίδη.

Η βασιλόπιτα προσφέρθηκε από το ζαχαροπλαστείο “Μενελάι”.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις