Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ζωτικής σημασίας η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Νίκος Τσιλογιώργης: «Επιτέλους έχουμε δρομολόγια, ύστερα από δυόμιση μήνες»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ζωτικής σημασίας χαρακτηρίζει την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, τα δρομολόγια της οποίας άρχισαν και πάλι από τη Δευτέρα (15/6), ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νίκος Τσιλογιώργης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θ.Ε.Κ., η εν λόγω πορθμειακή γραμμή, στην οποία στην παρούσα φάση εκτελούνται τρία δρομολόγια, εξυπηρετεί τα 2/3 των κατοίκων του νησιού.

«Κακώς όλο αυτό το διάστημα έμεινε κλειστή η γραμμή, που είναι ζωτικής σημασίας και για την Θάσο, αλλά και για την πόλη της Καβάλας»

που η γραμμή του Πρίνου ήταν κλειστή ξεκίνησαν τα τρία δρομολόγια που θα ισχύσουν μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Μετά ανάλογα με τις εξελίξεις, θα έχουμε κάποια επιπλέον δρομολόγια για να μπούμε στην θερινή περίοδο», αναφέρει σχετικά ο κ. Τσιλογιώργης.

«Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε όμως είναι ότι κακώς όλο αυτό το διάστημα έμεινε κλειστή η γραμμή, που είναι ζωτικής σημασίας και για την Θάσο, αλλά και για την πόλη της Καβάλας», συμπληρώνει σχετικά.

«Όχι απλά πρέπει να μείνει ζωντανή η συγκεκριμένη γραμμή, αλλά πρέπει να υπάρχουν επαρκή δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας και καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας…»

«Η γραμμή του Πρίνου συνδέει το δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού που εκπροσωπεί τα 2/3 της Θάσου και από τη γραμμή του Πρίνου μετακινούνται Θάσιοι και αντίστροφα, άρα εν πολλοίς η αγορά της Καβάλας στηρίζεται στις μετακινήσεις των Θασίων. Κατά συνέπεια όχι απλά πρέπει να μείνει ζωντανή η συγκεκριμένη γραμμή, αλλά πρέπει να υπάρχουν επαρκή δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας και καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή την στιγμή που η επιβατική και τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη, νομίζω ότι καταφέραμε όλοι οι θεσμικοί φορείς να πιέσουμε το υπουργείο Ναυτιλίας, το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, το οποίο πίεσε με τη σειρά του τις ναυτιλιακές εταιρείες», αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος της Θ.Ε.Κ.

Δυο από τις τρεις εταιρείες εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιλογιώργη, τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, εκτελούν δύο εταιρείες, καθώς αυτή του κ. Φιλιάγκου δεν συμμετέχει και μάλλον κατέθεσε αίτημα ότι δεν θα κάνει για την ώρα δρομολόγια. Αυτή τη στιγμή τα πλοία « Άγιος Παντελεήμονας» και «Παναγία «είναι αυτά που έχουν δρομολογηθεί στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου.

«Το νησί που ήταν άλλοτε τέτοιο καιρό σε τουριστική έξαρση, τώρα έχει υποτονική κίνηση. Φέτος θα στηριχθούμε στον εσωτερικό τουρισμό…»

Τέλος, σε σχέση με τον τουρισμό, ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, υπογραμμίζει: «Άρχισαν δειλά δειλά να κινούνται και οι Βούλγαροι, ξέρω ότι είχε και ουρά στον Προμαχώνα και ελπίζω να ξεκινήσουμε καλά. Το νησί που ήταν άλλοτε τέτοιο καιρό σε τουριστική έξαρση, τώρα έχει υποτονική κίνηση. Φέτος θα στηριχθούμε στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία για να μπορούν οι Έλληνες να μετακινηθούν. Η Θάσος θα αντέξει έστω για δύο μήνες στηριζόμενη στον οδικό τουρισμό και δη στους Βαλκάνιους τουρίστες».

Διαφημίσεις