Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Επιστολές από Επιμελητήριο και Αντιπεριφερειάρχη για την δρομολόγηση υδροπτέρυγου

Ακολούθησε μας

Την αναγκαιότητα δρομολόγησης υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλας – Λιμένα Θάσου και την διασφάλιση κατάλληλου χώρου στον Λιμένα Θάσου, εκφράζουν με επιστολές τους προς τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος.

Αναλυτικά οι επιστολές:

Το Επιμελητήριο Καβάλας

Με την παρούσα επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλας – Λιμένα, για την καθυστέρηση στην διαδικασία αδειοδότησης και έναρξης λειτουργίας της σύνδεσης, καθώς και για την απόλυτα θετική στάση μας και στήριξη της προσπάθειας αυτής.

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαία η δρομολόγηση αυτή του υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλας – Λιμένα Θάσου, αφού συνδέει, με το πιο γρήγορο μέσω την Καβάλα, διοικητική πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, με την πρωτεύουσα του δήμου Θάσου (Λιμένας).

Είναι φανερό ότι με την λειτουργία της σύνδεσης:

α) θα διευκολυνθούν σε μεγάλο βαθμό οι μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων τόσο της Θάσου προς την Καβάλα όσο και της Καβάλας προς τη Θάσο, καθώς ο χρόνος μετάβασής τους θα μειωθεί σημαντικά, καθώς είναι σημαντικό ότι η πλειονότητα των διοικητικών υπηρεσιών βρίσκεται χωροταξικά στην Καβάλα και αφετέρου πολλές υπηρεσίες βρίσκονται στη Θάσο. Να σημειωθεί επίσης ότι με τα υφιστάμενα σήμερα συγκοινωνιακά μέσα (πορθμεία και λεωφορεία του ΚΤΕΛ) απαιτείται χρόνος περίπου 2 ωρών για τη μετάβαση από Θάσο προς Καβάλα και αντίθετα, ενώ με το προτεινόμενο δρομολόγιο του υδροπτέρυγου ο χρόνος αυτός θα περιοριστεί κατά το ήμισυ.

β) Θα συμβάλλει στην βελτίωση και ενίσχυση των εμπορικών επισκέψεων αλλά και του τουρισμού στις περιοχές Θάσου και Καβάλας, αφού θα προσδώσει μεγάλη υπεραξία στο παρεχόμενο εμπορικό και τουριστικό προϊόν.

Για να καταστεί, όμως δυνατή η προσέγγιση και ολιγόωρη παραμονή του υδροπτέρυγου στο Λιμένα Θάσου, είναι απολύτως αναγκαία η διασφάλιση κατάλληλου χώρου εντός του υφιστάμενου εκεί τουριστικού λιμένα (καταφυγίου). Η προσόρμιση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφορη και ασφαλή λύση δεδομένου ότι οι υπόλοιπες υφιστάμενες λιμενικές υποδομές αφενός είναι ανεπαρκείς από απόψεως χώρου και αφετέρου είναι εκτεθειμένες σε ανέμους (δεν προφυλάσσονται από κανέναν κυματοθραύστη) και έτσι όταν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, φαινόμενο που κατά τη χειμερινή περίοδο παρατηρείται πολύ συχνά, θα καθιστούν επικίνδυνη και ανασφαλή την προσέγγιση και παραμονή του υδροπτέρυγου και πολλές φορές απαγορευτική.

Κρίνουμε απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, η οποία συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Μάρκος Δέμπας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος

Με την παρούσα επιστολή μας σπεύδουμε να σας τονίσουμε ότι είναι απολύτως αναγκαία η δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα – Λιμένας Θάσου το οποίο θα συνδέει την Καβάλα, δηλαδή την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με την πρωτεύουσα του Δήμου Θάσου, του Λιμένα. Οι λόγοι για το ανωτέρω αίτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς έτσι διευκολύνονται στην μετακίνησή τους οι μόνιμοι κάτοικοι της Θάσου προς την Καβάλα όσο και της Καβάλας προς τη Θάσο με αποτέλεσμα ο χρόνος μετάβασής τους να μειωθεί σημαντικά. Όπως είναι γνωστό, το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών βρίσκονται στην Καβάλα. Πρέπει να καταγραφεί ότι με τα υφιστάμενα σήμερα συγκοινωνιακά μέσα (πορθμεία και υπεραστικά λεωφορεία) απαιτείται χρόνος πλέον των 2 ωρών για τη μετάβαση από Θάσο προς Καβάλα και αντίθετα ενώ με το προτεινόμενο δρομολόγιο του υδροπτέρυγου ο χρόνος αυτός θα περιοριστεί σε λιγότερο από το μισό.

Στα πλαίσια αυτά είναι αναγκαία η διασφάλιση της προσέγγισης και παραμονής του υδροπτέρυγου στο Λιμένα Θάσου σε κατάλληλο χώρο εντός του υφιστάμενου εκεί τουριστικού λιμένα (καταφύγιου). Η λύση αυτή αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη, πρόσφορη και ασφαλή εκδοχή με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες υφιστάμενες λιμενικές υποδομές αφενός δεν είναι επαρκείς από απόψεως χώρου και αφετέρου είναι εκτεθειμένες σε ανέμους και καιρικά φαινόμενα εφόσον δεν προφυλάσσονται από κανέναν κυματοθραύστη.

Σε συνέχεια των παραπάνω ευελπιστούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Δρ Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα