Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Επίσκεψη του Νότη Μηταράκη στην δομή Ασημακόπουλου της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής την δομή φιλοξενίας Προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακόπουλου. Ο κ Μηταράκης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, ενώ ενημερώθηκε για την λειτουργία της δομής από τον διοικητή της κ Δημήτρη Ρέμο.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της δομής στην οποία φιλοξενούνται 960 άτομα και συζήτησε με τους τρεις άντρες την λειτουργία της, τα προβλήματα που υπάρχουν και πως αυτή επηρεάζει την κοινωνία της Καβάλας.

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μηταράκης τα ανέφερε ότι «Στόχος της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική μείωση των προσφυγικών ροών και ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Ήδη σήμερα κλείσαμε 6 ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνταν ως χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Οι μειωμένες ροές, οι αυξημένες αποφάσεις ασύλου που εκδίδονται και οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία μας επιτρέπει όχι μόνον να συνεχίσουμε την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά πλέον να μιλάμε και για αποσυμφόρηση της ηπειρωτικής Ελλάδας, η οποία με συνολικά 32 δομές φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σήκωσε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κρίσης». «Είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλή σχέση ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τη δομή και είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα, καθώς συνεχίζουμε την πολιτική μείωσης των προσφυγικών ροών και επιστροφών, ότι δημιουργούμε ένα καθεστώς αποσυμφόρησης των δομών. Απώτερος σκοπός και στόχος είναι οι χώροι που φιλοξενούνται σήμερα οι δομές και βρίσκονται ενός αστικών ιστών να επιστρέψουν στις τοπικές κοινωνίες και να χρησιμοποιούν εκ νέου για την κάλυψη άλλων αναγκών που έχουν οι πολίτες. Για τον λόγο αυτό και όλες οι δομές είναι προσωρινές, χρησιμοποιούνται προσωρινές κατασκευές, όπως προκάτ κατασκευές και κοντέινερ», δήλωσε ο υπουργός και συνεχάρη τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και τα στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει εντός των δομών».

Λίγο νωρίτερα ο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε δομές φιλοξενίας μεταναστών στην Δράμα και τις Σέρρες.

Διαφημίσεις