Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Επίθεση Μέτιου κατά Μαρκόπουλου με αφορμή μία επιστολή

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, εξαπέλυσε από την Καβάλα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, στο πλαίσιο απάντησής του σε ερώτηση που του έγινε στη διάρκεια από κοινού συνέντευξης Τύπου με τη Δήμητρα Τσανάκα που δόθηκε στο δημαρχείο το μεσημέρι της Τρίτης (5/2).

    Ο κ. Μέτιος ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή που του είχε στείλει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στις 3 Ιανουαρίου, στην οποία αναφερόταν σε τρία σημεία, το πρώτο εκ των οποίων αφορά τον δρόμο προς το αεροδρόμιο ”Μέγας Αλέξανδρος”.

    ”Μας λέει ο κ. Μαρκόπουλος για μια μελέτη που εξασφαλίσαμε 800.000 ευρώ, ότι θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί με 30.000 ευρώ. Γιατί δεν το έκανε; Δεν είχε τους πόρους αυτούς; Ξέρετε πόσα χρήματα διαχειρίζεται ο κ. Μαρκόπουλος όλα αυτά τα χρόνια;”

    Ο περιφερειάρχης διάβασε αποσπάσματα της επιστολής, στην οποία ο κ. Μαρκόπουλος του επισήμαινε: ”Σας ενημερώνουμε ότι υφίσταται εγκεκριμένη οριστική μελέτη, η οποία βέβαια χρήζει επικαιροποίησης. Η οικονομική απαίτηση για επικαιροποίηση είναι κατ’ εκτίμηση της τάξης των 30.000”.

    Ο κ. Μέτιος σχολίασε στην απάντησή του: ”Μας λέει ο κ. Μαρκόπουλος για μια μελέτη που εξασφαλίσαμε 800.000 ευρώ, ότι θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί με 30.000 ευρώ. Γιατί δεν το έκανε; Δεν είχε τους πόρους αυτούς; Ξέρετε πόσα χρήματα διαχειρίζεται ο κ. Μαρκόπουλος όλα αυτά τα χρόνια; Είναι αντιπεριφερειάρχης στον πέμπτο χρόνο. Τι περίμενε για ένα τόσο σημαντικό έργο και δεν το έκανε;”.

    Αναφερόμενος στο δεύτερο σημείο, αυτό του ημικόμβου στην Τούζλα, ο περιφερειάρχης διάβασε και πάλι απόσπασμα από την επιστολή Μαρκόπουλου, όπου αναφερόταν: ”Θέτουμε υπόψη σας ότι η μελέτη είναι έτοιμη από το 2014, όπως μας έχει ενημερώσει η Εγνατία Οδός Α.Ε.”.

    ”Ο κ. Μαρκόπουλος εδώ έχει μπερδευτεί” απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Μέτιος και συμπλήρωσε: ”Η μελέτη που είναι έτοιμη από την Εγνατία είναι αυτή για όσους θέλουν να μετακινηθούν προς Θεσσαλονίκη. Κι αυτό το έργο θα το κάνουμε”.

    ”Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν τέτοια συμπεριφορά που πηγάζει από μια τέτοια επιστολή. Πολύ περισσότερο στην κ. Μαρκόπουλο. Εγώ δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τέτοιους ανθρώπους…”

    Το τρίτο σημείο της επιστολής Μαρκόπουλου, όπως τη διάβασε ο κ. Μέτιος αναφέρει: ”Φρονούμε ότι προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελετών, αποτελεί το τμήμα της περιμετρικής της πόλης που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης”.

    Απαντώντας ο κ. Μέτιος τόνισε: ”Μου στέλνει την επιστολή 3 Ιανουαρίου, όταν η έγκριση ήρθε στις 28 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα που έκανε εγγράφως και η κ. Τσανάκα. Αναρωτιέμαι τι ήθελε με αυτό να δείξει ο κ. Μαρκόπουλος; Ήθελε να με προλάβει επειδή ανακίνησα το θέμα; Ήθελε να καρπωθεί την πατρότητα της ιδέας και να μου υποδείξει εγγράφως ότι οι άλλες μελέτες δεν είναι απαραίτητες, αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική; Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν τέτοια συμπεριφορά που πηγάζει από μια τέτοια επιστολή. Πολύ περισσότερο στην κ. Μαρκόπουλο. Εγώ δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τέτοιους ανθρώπους που έχουν τέτοια στάση σε θέματα τόσο κρίσιμα για την Καβάλα. Ούτε μπορώ να συνεργαστώ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Παρατηρείται κλεφτοπόλεμος, κρύβονται κάποιοι και προσπαθούν να βρουν σημεία για να κάνουν κριτική. Εγώ έχω προχωρήσει, έχω ξεκάθαρες θέσεις κι έχω συγκεκριμένη άποψη για τα έργα και θεωρώ ότι η Καβάλα αξίζει κάτι καλύτερο”.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Περισσότεροι επισκέπτες σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη

    Κώστας Μανίτσας: Είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις / Στο...

    Εξοπλιστικά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει δυο απαντήσεις

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στις 27 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

    Ο κομματάνθρωπος και η δύση του ηλίου

    Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Το «Μητσοτάκης μέχρι να σβήσει ο...

    Επισκευαστικές εργασίες εξωτερικών όψεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος...

    Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο κεντρικό οδικό δίκτυο του Παληού Καβάλας

    Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί έργο ύψους 4 εκ. ευρώ «Ο...

    Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη της Νέας Περάμου

    Ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο των πολιτικών του για...

    «Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι» στο Αντιγόνη Βαλάκου

    Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας υποδέχεται την Παρασκευή 28, το Σάββατο...