Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ελεγχόμενη στάθμευση θέλουν οι κάτοικοι της Παναγίας

Φώτης Λαζαρίδης: « Είχαμε τεράστιο πρόβλημα το καλοκαίρι του 2019, με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Απόλυτα σύμφωνος με την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία, δηλώνει στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο Σύλλογος, ζητούν εδώ και χρόνια την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, το οποίο, όπως αναφέρει, μπορεί να βάλει τάξη στην άσχημη εικόνα που επικρατεί σήμερα στην περιοχή. Παράλληλα, εκτιμά ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργήσει μέσα στο 2021 κι όχι το 2020, εξαιτίας της μεγάλης γραφειοκρατίας.

«Επειδή είναι ένα ζήτημα «καυτή πατάτα», το έπιασαν πολλοί, αλλά το παρατούσαν στην πορεία. Ο δήμαρχος μας είπε ότι θέλει να το εφαρμόσει. Εμείς είμαστε σύμφωνοι και θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατό να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια για να εφαρμοστεί…»

«Ζητάμε να εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία εδώ και πολλά χρόνια. Επειδή όμως είναι ένα ζήτημα «καυτή πατάτα», το έπιασαν πολλοί, αλλά το παρατούσαν στην πορεία. Ο δήμαρχος μας είπε ότι θέλει να το εφαρμόσει. Εμείς είμαστε σύμφωνοι και θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατό να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια για να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να μιλάμε τόσα χρόνια για το θέμα και να μην μπορεί να δοθεί μια λύση. Από τη μεριά μας ως Σύλλογος αναλαμβάνουμε να είμαστε οι ενδιάμεσοι στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, για όσους δεν μπορούν να τα υποβάλουν από μόνοι τους στον Δήμο Καβάλας», τονίζει στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου της Παναγίας «Το Κάστρο».

Περί τα 480 αυτοκίνητα μέτρησε ο Σύλλογος «Το Κάστρο» στην Παναγία την περίοδο της καραντίνας! Ο κ. Λαζαρίδης εκτιμά ότι μαζί με την ελεγχόμενη ίσως «τρέξει» και το θέμα του περιβόητου ασανσέρ της Παναγίας…

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαζαρίδη, οι κάτοικοι της Παναγίας, βάσει της τελευταίας απογραφής, ήταν 1.850, ενώ τα οχήματα που καταμετρήθηκαν από τον Σύλλογο «Το Κάστρο» στην περίοδο της καραντίνας, ήταν συνολικά 480!

«Το πρόβλημα για τους κατοίκους είναι όταν μπαίνουν ξένοι στην Παναγία, οι οποίοι παρκάρουν όπου κι όπως θέλουν. Το καλοκαίρι του 2019, με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Γινόταν ένα κομφούζιο! Αυτό πρέπει να τελειώσει. Αν δεν αρχίσει κάτι δεν μπορούμε να ξέρουμε τα αποτελέσματα. Μπορεί να κάνουμε κάτι που δεν θα είναι σωστό. Δεν πρέπει να ψάξουμε τι φταίει; Παράλληλα, ίσως όλα αυτά με την ελεγχόμενη να γίνουν αιτία να «τρέξει» λίγο και το περιβόητο θέμα του ασανσέρ, για να ανακουφιστεί η περιοχή», δηλώνει ακόμη ο Φώτης Λαζαρίδης.

«Δεν βλέπω να ξεκινάει μέσα στο 2020. Υπάρχει πολλή γραφειοκρατία και χρονοβόρες διαδικασίες Ας γίνει όμως. Εμείς τόσα χρόνια κάναμε υπομονή, γιατί να μην κάνουμε πέντε μήνες ακόμη;»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο 2020, ο πρόεδρος του Συλλόγου της Παναγίας απαντά: «Έχει δρόμο μπροστά το θέμα, συζητήσεις, αποφάσεις επιτροπών, δημοτικού συμβουλίου κλπ. Δεν βλέπω να ξεκινάει μέσα στο 2020. Υπάρχει πολλή γραφειοκρατία και χρονοβόρες διαδικασίες σε αυτά τα ζητήματα. Μέσα στο 2021 πιστεύω ότι θα ξεκινήσει. Ας γίνει όμως. Εμείς τόσα χρόνια κάναμε υπομονή, γιατί να μην κάνουμε πέντε μήνες ακόμη;».

Το κάλεσμα του Δήμου Καβάλας στους κατοίκους της Παναγίας για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος Καβάλας έχει καλέσει όλους τους μόνιμους κάτοικους της χερσονήσου της Παναγίας, μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2020, να καταθέσουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση (citypolice@kavala.gov.gr) του Δήμου Καβάλας δικαιολογητικά εκ των οποίων να προκύπτουν: τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και ο Α.Φ.Μ. τους, η κατοικία τους στη συνοικία της Παναγίας (διεύθυνσή τους), ο αριθμός των οχημάτων που έχουν στην κυριότητά τους/κατέχουν/χρησιμοποιούν. Προς πιστοποίηση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν, σε ηλεκτρονική μορφή, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: φ/α του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους, φ/α Ε1 Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος της Δ.Ο.Υ. του τελευταίου έτους (2019), με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία, φ/α της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος τους, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την υπηρεσία για τον προγραμματισμό και τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας, φ/α Ε9 Δήλωση Ακίνητης Περιουσίας (για ιδιοκτήτες) ή μισθωτήριο συμβόλαιο (για ενοικιαστές), λογαριασμό ΔΕΗ ή άλλης εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της οικίας, κάθε άλλο δημόσιο έγγραφο εκ του οποίου προκύπτουν τα ανωτέρω στοιχεία (πχ. Ε2 ).

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας θα αποφασίσει, τελικώς, περί της εφαρμογής του μέτρου

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να γίνει σχεδιασμός και προγραμματισμός από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και στο πλαίσιο της άσκησης των σχετικών αρμοδιοτήτων τους, και σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ως προς την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και στη συνοικία της Παναγίας, τις δυνατότητες και τους όρους με τους οποίους αυτή μπορεί να λάβει χώρα. Μετά τον κατά τα ανωτέρω σχεδιασμό βάσει των στοιχείων που θα προσκομισθούν από τους κατοίκους της περιοχής και εφόσον κριθεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου εφικτή και σκόπιμη η επέκταση του μέτρου αυτού στη συνοικία της Παναγίας, το θέμα θα τεθεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το οποίο και θα αποφασίσει, τελικώς, περί της εφαρμογής του και των όρων του. Οι κάτοικοι της Παναγίας, μπορούν, προς διευκόλυνσή τους, να καταθέτουν τα ανωτέρω στοιχεία τους, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης και στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο», κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από 18:00 έως 20:00, εντός της ιδίας ως άνω προθεσμίας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι πολίτες θα εξυπηρετούνται δια ζώσης κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2513500226).

Διαφημίσεις