Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Εκτός ορεινών και μειονεκτικών περιοχών η Ανατολική Μακεδονία

Ακολούθησε μας

Αντιδράσεις προκαλεί κείμενο που βρίσκεται σε διαβούλευση κι εντόπισε στο διαδίκτυο η διοίκηση της αντιπεριφέρειας Καβάλας, το οποίο αφορά τον ορισμό των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας την Ανατολική Μακεδονία!

«Εκείνο το οποίο μας προξενεί μια ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός ότι στις μειονεκτικές περιοχές έχουν ενταχθεί όλες οι περιοχές της Θράκης, καλώς δεν έχω καμιά αντίρρηση, αλλά εξαιρείται και πάλι η Ανατολική Μακεδονία», τόνισε σχετικά με το θέμα μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Δεν μπορεί για άλλη μια φορά να μας ξεχνάνε και δεν μπορεί, ενώ συμβαίνει αυτό, εμείς να σιωπήσουμε…»

«Θα κάνω παρέμβαση με επιστολή μου και θα το πω στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα την Πέμπτη (27/9), ενώ έχω επίσης ενημερώσει τους βουλευτές. Δεν μπορεί να πούμε ότι χωριά της Ξάνθης δίπλα στον Νέστο είναι μειονεκτικές περιοχές και από την άλλη το Χρυσοχώρι, το Χαϊδευτό και η Νέα Καρυά δεν είναι. Βρίσκονται στην ίδια πεδιάδα και τους χωρίζει το ποτάμι στη μέση. Δεν μπορεί για άλλη μια φορά να μας ξεχνάνε και δεν μπορεί, ενώ συμβαίνει αυτό, εμείς να σιωπήσουμε. Γι’ αυτό θα καλέσω φορείς από Καβάλα και Δράμα, αλλά και όλης της περιφέρειας να παρέμβουν. Με βάση αυτή την κατάταξη εισπράττουν ή όχι οι γεωργοί την εξισωτική αποζημίωση, καθορίζονται τα μόρια που θα πάρει ο κάθε ένας γεωργός, το σχέδιο βελτίωσης, η ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό μέτρο. Είναι σημαντικό κι απαιτητό από όλους μας αυτό το θέμα να διορθωθεί άμεσα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Δ. Εμμανουηλίδης: «Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό και να υπηρετηθεί η αντίληψη περί περιφερειακότητας με τον πλέον σαφή δίκαιο και κατηγορηματικό τρόπο…»

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, στις οποίες ανέφερε: «Εκείνο που είναι σαφές είναι ότι υπάρχει με την πρώτη ανάγνωση μια διαφοροποίηση στον τρόπο που αντιμετωπίζει το υπουργείο την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αφού στην ουσία δέχεται τις ιδιαιτερότητες για της ενότητες της Θράκης κι αφήνει απέξω Καβάλα και Δράμα. Δεν μπορούμε να έχουμε διαίρεση της περιφέρειας. Είναι μια, είναι ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται απέξω οι ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό και να υπηρετηθεί η αντίληψη περί περιφερειακότητας με τον πλέον σαφή δίκαιο και κατηγορηματικό τρόπο. Το θέμα θα το δούμε στη συνάντηση της Πέμπτης (27/9) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου πιστεύω ότι θα υπάρξουν διευκρινίσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα