Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Δρομολόγια μετ’ εμποδίων για τα αστικά λεωφορεία

Γιάννης Χαλεπιάδης: Ελπίζω να αποκατασταθεί σύντομα ο δρόμος, παρακολουθώ τις συζητήσεις που κάνει ο δήμαρχος με την Τεχνική Υπηρεσία, με τους εργολάβους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τρία δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, εξαιτίας της κατάρρευσης του τοιχίου στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και το κλείσιμο του δρόμου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Γιάννης Χαλεπιάδης, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, καθώς έχει κόψει την βορειοδυτική πλευρά της πόλης, με αποτέλεσμα τρεις γραμμές, το Νο4 της Κηπούπολης, το Νο5 του Αγίου Λουκά, όπως και το Νο10 της Νεάπολης, που περνούσαν από τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, να πηγαίνουν όλα παραλιακά.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάπως αλλιώς τις γραμμές…»

«Αντιμετωπίζουμε τρομερό πρόβλημα στη Σοφοκλή Βενιζέλου, γιατί έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα και συναντιούνται πλέον δύο λεωφορειακές γραμμές. Η μία ανεβαίνει η άλλη κατεβαίνει και δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο δρόμο. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάπως αλλιώς τις γραμμές. Για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό της Καβάλας θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το δρομολόγιο. Θα πάνε και τα τρία δρομολόγια παραλιακά μέχρι την Καλαμίτσα, θα ανέβουν στη Σοφοκλή Βενιζέλου. Της Κηπούπολης πηγαίνει από Μικράς Ασίας κανονικά, αλλά επιστρέφει από Σοφοκλή Βενιζέλου, δεν πηγαίνει Παναγούδα για να κατέβει τη Χρυσοστόμου Σμύρνης. Το Νο5 του Αγίου Λουκά ανεβαίνει από Σοφοκλή Βενιζέλου, πηγαίνει Ιοκάστης στο ραδιοφωνικό σταθμό και κατεβαίνει κανονικά το δρομολόγιο όπως κατέβαινε. Το Νο10 κι αυτό ανεβαίνει από Σοφοκλή Βενιζέλου, Ιοκάστης και πηγαίνει επάνω στη Νεάπολη και μετά κατεβαίνει από την πλευρά της Καλαμίτσας», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαλεπιάδης.

«Ο δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να τελειώσει πριν τις γιορτές»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν τους έχουν ενημερώσει για το πότε θα αποκατασταθεί ο δρόμος, ο κ. Χαλεπιάδης απάντησε: «Τη μέρα του ατυχήματος ήμουν μαζί με τον δήμαρχο πάνω. Με διαβεβαίωσε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να τελειώσει πριν τις γιορτές. Παρακολουθώ τις συζητήσεις που κάνει ο δήμαρχος με την Τεχνική Υπηρεσία, με τους εργολάβους. Δεν πήγα ακόμη από τον δήμαρχο να συζητήσουμε το θέμα αλλά μέχρι και την Παρασκευή θα πρέπει να έχω μία ενημέρωση να δω τι γίνεται. Υπομονή από όλους και λίγο κατανόηση στη Σοφοκλή Βενιζέλου με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Θέλουμε μια βοήθεια στον συγκεκριμένο δρόμο, από τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες, την Τροχαία. Πρέπει, όσο είναι ο δρόμος κλειστός, να βοηθηθούμε κι εμείς. Είμαστε σε άνοδο, έχουμε τα εμπόδια μπροστά μας και κανείς δεν δίνει προτεραιότητα στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι», τόνισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Διαφημίσεις