Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Εν αναμονή της υλοποίησης της δέσμευσης του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ακολούθησε μας

Εν αναμονή υλοποίησης της δέσμευσης του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την εκχώρηση καθορισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, βρίσκονται οι τοπικοί φορείς, μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/4) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

«Επειδή εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι σωστό η διαχείριση των προβλημάτων να γίνεται όσο το δυνατό σε κοντύτερο επίπεδο με τους πολίτες, γι’ αυτό υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε, την αναγκαιότητα η αρμοδιότητα καθορισμού των δρομολογίων να μεταφερθεί στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον για αυτά που είναι εντός νομού, για να βρεθούν λύσεις. Αισιοδοξούμε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα τηρήσει στο επόμενο νομοσχέδιο που ακούμε ότι επίκειται μετά το Πάσχα, τη δέσμευση του προκειμένου να βρεθεί λύση για το ζήτημα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Δ. Εμμανουηλίδης: «Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρείται ο κόσμος της Θάσου, να αποδυναμώνεται η αγορά της Καβάλας, εξαιτίας κάποιων σκοπιμοτήτων οικονομικών»

«Είναι επιβεβλημένη πια η ανάγκη, αυτό που είχαμε αρχικά σχεδιάσει και ζητήσει να υλοποιηθεί και να γίνει, ένας νόμος που θα ρυθμίζει τη μη κανονικότητα, γιατί γι’ αυτή μιλάμε εν τέλει πολλών χρόνων. Στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων θυσιάστηκαν συλλογικά ζητούμενα. Δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρείται ο κόσμος της Θάσου, να αποδυναμώνεται η αγορά της Καβάλας, εξαιτίας κάποιων σκοπιμοτήτων οικονομικών, κάποιων συμφερόντων που τις κατανοώ προσωπικά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τις υπηρετήσουμε άλλο. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτο. Ταλαιπωρείται ένα ολόκληρο νησί, η τοπική οικονομία της Καβάλας, φεύγει ο κόσμος και πηγαίνει σε όμορους νομούς γιατί πρέπει μέσα από κολεγιές παλιών χρόνων να εξυπηρετούνται κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι αναγκαιότητα άμεση τα δρομολόγια να ρυθμίζονται από τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι λογοδοτούν στις τοπικές κοινωνίες κι όχι το απρόσωπο Σ.Α.Σ. της Αθήνας. Την πρόταση την εισάκουσε ο κ. Κουρουμπλής και συντάχθηκε με το αίτημά μας. Πρέπει να τακτοποιούμε εμείς τα του οίκου μας. Είναι θέμα άμεσης νομοθετικής διαδικασίας σε επόμενο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου θα πρέπει να έχει συμπεριληφθεί. Αυτή είναι η δέσμευση και πάνω σε αυτήν στηριζόμαστε στην λύση του προβλήματος. Επείγει το θέμα. Οι αντιπαλότητες μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών πρέπει να σταματήσουν γιατί δεν αντέχει άλλο η τοπική κοινωνία τέτοιες πρακτικές», σημείωσε σχετικά από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Γ. Παπαφιλίππου: «Οι εταιρείες να συναισθανθούν τις υποχρεώσεις τους και να φροντίσουν να αναβαθμίσουν τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου»

«Φαίνεται ότι το πρόβλημα θα βρει μια λύση με την μεταφορά της αρμοδιότητας από το Σ.Α.Σ. Το πρόβλημα πρωτίστως βαραίνει τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Θα πρέπει να συναισθανθούν τις υποχρεώσεις τους και να φροντίσουν να αναβαθμίσουν την γραμμή Καβάλας – Πρίνου κι όχι να προσπαθούν να την υποβαθμίσουν. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλώς αν οι αρμοδιότητες ασκούνται από ένα τοπικό όργανο οι πιέσεις που θα ασκούνται προς τις εταιρείες θα είναι μεγαλύτερες, ώστε αυτές να συναισθανθούν τις υποχρεώσεις τους και να αναβαθμίσουν τη γραμμή επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε τέλος ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Παπαφιλίππου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα