Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Δράση αφιερωμένη στην κίνηση ατόμων με αναπηρία στην πόλη

Ημέρα:

Αφιερωμένη στην κίνηση ατόμων με αναπηρία στην πόλη, ήταν η δράση του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17/4) στο πλαίσιο συμμετοχής του συλλόγου στην «Εβδομάδα Υγείας».

«Επισκεφθήκαμε δομές που παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Είχαμε συνάντηση με την διευθύντρια του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ι.Κ.Α.), στην οποία θέσαμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με την προσβασιμότητα του κτηρίου και μετά, όπως προέβλεπε το σενάριο, με παραπεμπτικό προς το νοσοκομείο, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων επιβιβάστηκαν σε προσβάσιμα λεωφορεία του αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας από τις στάσεις του δημοτικού κήπου και του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. ως πολίτες – πελάτες του αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας.

«Σαφώς έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο κέντρο της Καβάλας, γίνονται βήματα, αλλά μέχρι να πιάσουμε το επιθυμητό επίπεδο εξυπηρέτησης και προσβασιμότητας έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη…»

«Στη συνέχεια μιλήσαμε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για την προσβασιμότητα του κτηρίου, των κλινικών και των θαλάμων νοσηλείας για το αν και κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις, οι τουαλέτες Α.Μ.Ε.Α., αν είναι προσβάσιμος ο εξοπλισμός που εξυπηρετεί άτομα με αναπηρίες και ακολούθως κάναμε απολογισμό της ημέρας επισημαίνοντας το που χωλαίνουμε, που έχουμε προβλήματα και που ενδεχομένως η διαδικασία είναι σε καλό επίπεδο», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Κρεμύδας.

Ερωτηθείς για το αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Καβάλας, όσον αφορά την προσβασιμότητα των Α.Μ.Ε.Α., ο κ. Κρεμύδας απάντησε: «Σαφώς έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο κέντρο της Καβάλας, γίνονται βήματα, αλλά μέχρι να πιάσουμε το επιθυμητό επίπεδο εξυπηρέτησης και προσβασιμότητας έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη κι αυτό είναι άλλωστε που προσπαθήσαμε να αναδείξουμε σήμερα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Πρέπει ολοένα και περισσότερο να βελτιώνονται αυτές οι υπηρεσίες».

«Στο μέτρο του δυνατού εμείς προσπαθούμε με τις προτάσεις μας και προς τον δήμο και την προς την Τεχνική Υπηρεσία να δημιουργούμε προσβάσιμες ζώνες όδευσης μέσα στο κέντρο αρχικά»

Τέλος, σε ερώτηση για το πόσο δύσκολη πόλη είναι η Καβάλα για τα Α.Μ.Ε.Α., ο Μάκης Κρεμύδας απάντησε: «Η Καβάλα είναι μια δύσκολη πόλη λόγω του ανάγλυφού της, λόγω της άναρχης δόμησης που υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει. Στο μέτρο του δυνατού εμείς προσπαθούμε με τις προτάσεις μας και προς τον δήμο και την προς την Τεχνική Υπηρεσία να δημιουργούμε προσβάσιμες ζώνες όδευσης μέσα στο κέντρο αρχικά και σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. προσπαθούμε να τους ενεργοποιήσουμε, ώστε με τη συνεργασία που θα υπάρχει να δοθούν κίνητρα σε Α.Μ.Ε.Α. να χρησιμοποιούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να εξυπηρετούνται σε ελεύθερα πεζοδρόμια χωρίς τραπεζοκαθίσματα, εμπόδια, κάδους και μηχανάκια, γενικότερα να είναι πιο φιλική η πόλη για να κινούνται με ελευθερία και αυτονομία και τα άτομα με αναπηρία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...