Διημερίδα με θέμα «Παιδική προστασία, αναδοχή και υιοθεσία» διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π. – Α.Μ.Θ. Σωτήρης Σωτηριάδης παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης (7/6) συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας αρχικά ότι το Κέντρο έχει 16 ανάδοχες οικογένειες στις οποίες είναι τοποθετημένα τα παιδιά.

«Ο νέος νόμος έρχεται να βάλει μια τάξη στην υιοθεσία και να μειώσει τη γραφειοκρατία…»

 «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος του νέου νόμου και της κοινωνίας είναι τα παιδιά να μην μεγαλώνουν μέσα σε ιδρύματα, αλλά σε ένα οικογενειακό περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηριάδης.

«Νομίζω ότι ο νέος νόμος έρχεται να βάλει μια τάξη στην υιοθεσία και να μειώσει την γραφειοκρατία. Δεν γίνεται καμία έκπτωση στο έλεγχο της καταλληλότητας της κάθε οικογένειας. Παράλληλα, για πρώτη φορά δημιουργούνται τα ηλεκτρονικά μητρώα οπού εκεί θα καταγράφεται ο ακριβής αριθμών των παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματα. Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν ξέρει πόσα παιδιά φιλοξενεί», συμπλήρωσε σχετικά.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ένα Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας που θα ελέγχει και θα στηρίζει τις ανάδοχες και τις θετές οικογένειες

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά δημιουργείται ένα Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας που θα ελέγχει και θα στηρίζει τις ανάδοχες και τις θετές οικογένειες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα δίνεται το επίδομα αναδοχής σε όλες τις ανάδοχες οικογένειες.

«Για πρώτη φορά θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση της αναδοχής η εκπαίδευση, τόσο της οικογένειας όσο και του προσωπικού», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Σωτηριάδης.