Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Διασύρουμε τώρα και το όνομα του «Κλεισθένη»

Ημέρα:

«Έχουμε καταταλαιπωρήσει μια σειρά από ονόματα μεγάλων αρχαίων ανδρών. Έτσι μετά τον «Καλλικράτη» διασύρουμε και το όνομα του «Κλεισθένη», όπως έγινε και με το όνομα του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη, του Ιωάννη Καποδίστρια», σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Κλεισθένη Ι».  

«Το νομοσχέδιο το οποίο έρχεται δεν απαντά στις ανάγκες στις οποίες έχουμε. Οι ανάγκες είναι να υπάρχει ένα σύστημα που να έχει μεν διεξοδικούς ελέγχους, αλλά να είναι πιο ευέλικτο. Παρά το ότι οι πόροι είναι λιγότεροι, θέλουμε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών νωρίτερα, για να είναι λιγότεροι και οι πόροι που θα διαθέσουμε. Δεν είναι δυνατόν για να πάρουμε πέντε ανταλλακτικά ή να συντηρήσουμε αυτοκίνητα να μπαίνουμε σε μια διαδικασία ατέλειωτων ελέγχων που δεν προσφέρουν τίποτα», τόνισε σχετικά με το θέμα μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρκόπουλος.

Σημαντικές οι εκλογές, αλλά το πρόβλημά μας δεν λύνεται με αυτές…

«Αντί να μπει ένα σύστημα μιας νομοθετικής αναθεώρησης του πλαισίου της αυτοδιοίκησης και να λύσει τα λειτουργικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης ή να λύσει το ότι κάποιοι πόροι που βεβαιώνονται υπέρ της αυτοδιοίκησης να έρχονται αυτόματα κι όχι να παρακαλάμε και να αποτελεί είδηση αν το υπουργείο στείλει τη Σ.Α.Τ.Α., έρχεται ένας «Κλεισθένης» που μπαίνει μόνο στη διαδικασία των εκλογών. Είναι πολύ σημαντικές οι εκλογές, αλλά το πρόβλημά μας δεν λύνεται με αυτές. Μεταξύ των εκλογών μεσολαβεί μια ολόκληρη θητεία, στην οποία πρέπει να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Είναι υποκρισία να αγνοούμε όλα τα λειτουργικά θέματα και να εστιάζουμε στις εκλογές»

«Οι περιφέρειες έχουν καταφέρει να λειτουργούν τόσα χρόνια με 45% λιγότερους πόρους και προσωπικό. Μετά από τον 4412 και τους άλλους νόμους θα σταματήσουμε να λειτουργούμε, διότι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Επίσης ενώ το αίτημα των περιφερειών είναι να οδεύσουμε από μια λογική της τοπικής αυτοδιοίκησης του δευτέρου βαθμού σε ένα σύστημα που θα έχουμε και κάποιες κανονιστικές δυνατότητες δηλαδή σε μια περιφερειακή διακυβέρνηση όπως στην Ευρώπη, αυτά αγνοούνται και πάλι περιχαρακώνονται γύρω από τις εκλογές. Είναι υποκρισία να αγνοούμε όλα τα λειτουργικά θέματα και να εστιάζουμε στις εκλογές. Ας κάνει απλή αναλογική αν θέλει ο υπουργός κι ας χρεωθεί τις δυσλειτουργίες, οι οποίες θα προκληθούν. Όσον αφορά τις περιφέρειες υπάρχει δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι το εκλογικό σύστημα θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, αυτό δηλαδή που ισχύει σήμερα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα χρυσά κορίτσια των ΠΑΝΘΗΡΩΝ έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ της ιστορίας τους

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ώρα 17.30. ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου»....

Σύντομα η αποκατάσταση των ζημιών στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου

Γιώργος Γραμμένος: Βρήκαμε ευήκοα ώτα, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες...

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...