Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Διαδικτυακά μαθήματα αρχίζουν τα φροντιστήρια

Αργύρης Μυστακίδης: «Το στοίχημα είναι να μην χαθεί η επαφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, γιατί μια διακοπή 15 ημερών είναι σημαντική»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Διαδικτυακά πραγματοποιούνται πλέον τα μαθήματα των φροντιστηρίων στην Π.Ε. Καβάλας, μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, στο πλαίσιο της πρόληψης για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών της Π.Ε. Καβάλας και β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Αργύρης Μυστακίδης.

«Είμαστε πλέον σε μια φάση προσαρμογής των μαθημάτων διαδικτυακά, οι περισσότεροι συνάδελφοι το έχουν καταφέρει, συνεχίζουμε κάνοντας ψηφιακές τάξεις, οι οποίες ήδη λειτουργούν εξαιρετικά»

«Ως υπεύθυνοι πολίτες και εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς. Εφόσον έκριναν ότι θα πρέπει να κλείσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες, οφείλουμε να υπακούσουμε στις εντολές τους και να τις σεβαστούμε, διότι τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν είναι αστεία. Το πράξαμε ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές τους με υπευθυνότητα και κλείσαμε άμεσα όλα τα φροντιστήρια. Είμαστε πλέον σε μια φάση προσαρμογής των μαθημάτων διαδικτυακά, οι περισσότεροι συνάδελφοι το έχουν καταφέρει, συνεχίζουμε κάνοντας ψηφιακές τάξεις, οι οποίες ήδη λειτουργούν εξαιρετικά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αργύρης Μυστακίδης.

«Το στοίχημα είναι να μην χαθεί η επαφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, γιατί μια διακοπή 15 ημερών είναι σημαντική κι αν παραταθεί, θα είναι ακόμη σημαντικότερη, καθώς θα αφήσει μεγάλα εκπαιδευτικά κενά»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Π.Ε. Καβάλας υπογράμμισε με έμφαση ότι «το στοίχημα είναι να μην χαθεί η επαφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, γιατί μια διακοπή 15 ημερών είναι σημαντική κι αν παραταθεί, θα είναι ακόμη σημαντικότερη, καθώς θα αφήσει μεγάλα εκπαιδευτικά κενά που κακά τα ψέματα μετά δεν αναπληρώνονται όση καλή διάθεση και προσπάθεια να καταβληθεί. Οπότε είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς τους φροντιστές να κρατήσουμε τους μαθητές κοντά στο εκπαιδευτικό κομμάτι και να μην αφήσουμε τον χρόνο να πάει χαμένος».

«Σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα έλεγα ότι για τους υποψήφιους η κατάσταση αυτή τους ευνοεί, με την έννοια ότι τους δίνει χρόνο που τον έχουν μεγάλη ανάγκη. Πρέπει να τον αξιοποιήσουν παραγωγικά, να κάνουν επαναλήψεις της ύλης…»

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Μυστακίδης απάντησε: «Σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα έλεγα ότι για τους υποψήφιους η κατάσταση αυτή τους ευνοεί, με την έννοια ότι τους δίνει χρόνο που τον έχουν μεγάλη ανάγκη. Πρέπει να τον αξιοποιήσουν παραγωγικά, να κάνουν επαναλήψεις της ύλης, αφού βρισκόμαστε άλλωστε σε μια περίοδο που γίνονται επαναλήψεις και να καλύψουν σημεία, στα οποία ο καθένας έχει αδυναμίες. Άρα μέσα στο γενικότερο κακό, υπάρχει και κάτι θετικό γι’ αυτά τα παιδιά, συν του ότι τους ξεκουράζει, αρκεί βέβαια να υπακούσουν στις εντολές και να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και το περνάμε στους μαθητές ότι δεν είναι αστείο κι ότι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν τις επαφές τους, για να μπορέσουμε να είμαστε και πάλι σύντομα στην καθημερινότητά μας και να φύγει όλο αυτό σαν ένας κακός εφιάλτης».

«Όσο μπορούμε να κρατήσουμε τους μαθητές μας σε επαφή, δεν υπάρχει οικονομική ζημιά για εμάς, γιατί εφόσον δουλεύουμε αμειβόμαστε, όπως και οι υπάλληλοι μας. Αν τα πράγματα πάρουν μια άλλη τροπή, κάτι που απευχόμαστε, θα υπάρξει πρόβλημα…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο κλάδος των φροντιστών υφίσταται οικονομική ζημιά στην παρούσα φάση ή αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον, ο κ. Μυστακίδης απάντησε: «Όσο μπορούμε να κρατήσουμε τους μαθητές μας σε επαφή, δεν υπάρχει οικονομική ζημιά για εμάς, γιατί εφόσον δουλεύουμε αμειβόμαστε, όπως και οι υπάλληλοι μας. Αν τα πράγματα πάρουν μια άλλη τροπή, κάτι που απευχόμαστε, θα υπάρξει πρόβλημα, όχι μόνο φυσικά στα φροντιστήρια, αλλά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Είναι ένα σενάριο που κανείς μας δεν θέλει να συμβεί στην πράξη. Ας ελπίσουμε με τη συμμόρφωση όλων στις οδηγίες που μας έχουν δοθεί δεν θα το δούμε μπροστά μας ποτέ. Με τα τωρινά δεδομένα για να συνοψίσουμε, δεν κινδυνεύουν οι πανελλαδικές, δεν αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα για αυτές τις 15 μέρες. Σίγουρα οι πανελλαδικές δεν θα χαθούν, γιατί αν ξεπεραστεί η περίοδος των 15 ημερών, σε πρώτη φάση θα μειωθεί η ύλη των πανελλαδικών. Από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Κανείς δεν μπορεί να έχει όλα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή».

Διαφημίσεις