Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Γ. Παπαφιλίππου: Από την Πέμπτη αρχίζουν τα δρομολόγια προς Πρίνο

Ακολούθησε μας

Την Πέμπτη (5/1) αναμένεται να αρχίσουν και πάλι τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, μετά την εξεύρεση της χρυσής τομής, στη διάρκεια συνάντησης που έγινε την Τρίτη (3/1) ανάμεσα στους τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Όσιος Δαβίδ».Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Παπαφιλίππου τόνισε σχετικά: «Βρέθηκε η χρυσή τομή που πιστεύω εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας, καθώς και τις ανάγκες του Κ.Υ. Πρίνου, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του, αλλά κι άλλων φορέων του νησιού. Περιμένουμε την έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας, «τρέχουμε» την υπόθεση, ώστε τα δρομολόγια να αρχίσουν από την Πέμπτη».

Πως θα διαμορφωθούν τα δρομολόγια – Στη διάρκεια της Τετάρτης αναμένεται η έγκριση από το υπουργείο

Το πρώτο δρομολόγιο (Δευτέρα – Παρασκευή) από τον Πρίνο θα εκτελείται στις 8.30’ το πρωί και η επιστροφή από την Καβάλα θα είναι στις 10.00’ και το δεύτερο στις 12.15’ και επιστροφή από την Καβάλα στις 2 το μεσημέρι. Το σαββατοκύριακο το πρώτο δρομολόγιο θα είναι από Πρίνο στις 10.15’ με επιστροφή από Καβάλα στις 11.40’ και το δεύτερο στις 13.05’ από Πρίνο με επιστροφή στις 2.30’ το μεσημέρι από Καβάλα. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να υπάρξει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, η οποία αναμένεται στη διάρκεια της Τετάρτης (4/1).

«Δεν χαϊδεύουμε τον Φιλιάγκο – Μας ενδιαφέρει να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας μία ακόμη εταιρεία…»

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλησε να απαντήσει και σε κάποια πικρόχολα, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια στον τοπικό Τύπο, ότι «χαϊδεύουμε τον Φιλιάγκο…».

«Δεν πρόκειται για χάιδεμα. Η κυβέρνηση έπρεπε να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην εξυπηρέτηση των αναγκών Καβάλας και Θάσου και της μη εξόντωσης των πλοιοκτητών. Αυτό γιατί μας ενδιαφέρει να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας μία ακόμη εταιρεία, που σε λίγο καιρό θα διαθέτει δυο πλοία. Είναι προς όφελος των κατοίκων να υπάρχει αυτή η εταιρεία. Θα μπορούσαμε αντί διαβούλευσης να επιβάλλουμε πρόστιμα δυσβάσταχτα, που θα είχαν ως αποτέλεσμα την εξόντωση της και την πιθανή αποχώρηση της από την περιοχή. Αυτό θα ήταν πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Παπαφιλίππου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα