Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Γ. Γεραπετρίτης: Λειτουργούσε η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα της Λάρισας το μοιραίο βράδυ

Ημέρα:

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών:

  • Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει η διερεύνηση μέχρι τέλους, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου ώστε να λειτουργήσει με πλήρη ασφάλεια υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών και κατέρριψε με έγγραφα και στοιχεία, τα ψέματα του κ. Σπίρτζη και του κ. Τσίπρα.
  • Απέδειξε τεκμηριωμένατις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ελλείψεις στη λειτουργία της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής και ότι το μοιραίο βράδυ υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το δυστύχημα αλλά «ακυρώθηκαν» εξαιτίας της ακαταλληλότητας του σταθμάρχη.
    • Κατέθεσε στα πρακτικά της Επιτροπής αδιάψευστα στοιχεία και έγγραφα που βάζουν τέλος στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ περί παράδοσης του 68% του έργου και αποδεικνύουν ότι το 2016 παραδόθηκε το  32,69% εκ του οποίου το 15% χρειάστηκε να φτιαχτεί ξανά μετά το 2019.
    • Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα γινόταν το δυστύχημα αν εφαρμοζόταν το σύστημα που ίσχυε επί της δικής του διακυβέρνησης. Ο Υπουργός Επικρατείας κατάθεσε στα πρακτικά όλα όσα πιστοποιούν την έκταση παραλαβής του έργου διαψεύδοντας στην πράξη τα μεγάλα λόγια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως είχε παραδοθεί το 68%  το 2019 ενώ στην πραγματικότητα είχε παραδοθεί το  32,69%,  εκ του οποίου το 15% χρειάστηκε να φτιαχτεί ξανά μετά το 2019. Δηλαδή ουσιαστικά είχε παραδοθεί μόλις το 18%.
  • Κατέθεσε στα πρακτικά το Πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής προς χρήση της σηματοδότησης τμήματος ΕΘΑ Ορφανών-Σ.Σ Λάρισα με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου 2022 που αποδεικνύει ότι λειτουργούσε η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα της Λάρισας το μοιραίο βράδυ. Όπως χαρακτηριστικά είπε το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα το 2019 είχε καταστραφεί από πυρκαγιά και δε λειτουργούσε. Άρα όλα γίνονταν χειροκίνητα ωστόσο ανακτήθηκε σε πλήρη λειτουργία την  1η Νοεμβρίου του 2022 όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο παραλαβής του έργου.

Γιατί συνέβη το δυστύχημα,  τι δεν έκανε ο μοιραίος σταθμάρχης

  • Την κρίσιμη νύχτα που συνέβη το δυστύχημα πέρα από το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί οι δύο σταθμάρχες που, δυστυχώς, δεν βρίσκονταν στη θέση τους το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, λειτουργούσε απολύτως. Αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι όλη εκείνη την ημέρα, όλες οι δρομολογήσεις αμαξοστοιχιών, έγιναν με αυτόματη χάραξη, μέσω του κέντρου τηλεδιοίκησης. Όλες οι δρομολογήσεις. Το κέντρο λειτουργούσε στο ακέραιο.
  • Αυτό το οποίο, δυστυχώς, συνέβη, ήταν ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης επέλεξε, αντί να κάνει την αυτόματη χάραξη που, προφανώς, θα είχε προλάβει το κακό, να κάνει χειροκίνητη δρομολόγησηΚαι εκεί συνέβησαν μια αλληλουχία από τραγικά γεγονότα, τα οποία σωρευτικά οδήγησαν στο να έχουμε το δυστύχημα. Δεν έγινε η αυτόματη χάραξη, μολονότι λειτουργούσε πλήρως ο πίνακας, θεώρησε, κατά πάσα βεβαιότητα, ο σταθμάρχης, ότι τα κλειδιά ήταν στη γραμμή ανόδου, ενώ ήταν στην κάθοδο και τελικώς, έκανε διαγώνια κίνηση και βρέθηκε στην αντίθετη τροχιά. Επιπλέον, δεν βρέθηκε ο σταθμάρχης μπροστά στον πίνακα ελέγχου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Στις 5 Μαΐου η «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Καβάλας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στο Επιμελητήριο Καβάλας, τη Δευτέρα 27...

Μπάμπης Δράκος: Υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων

Κοινό σημείο αναφοράς, αλλά και διαφωνίες που μπορούν να...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...